van Gaals lovord – efter upptäckten

"Kände av vaden under veckan men fortsatte träna"

Foto: Foto: AP
Phil Jones.
FOTBOLL

Phil Jones missade Manchester Uniteds ligapremiär efter att man upptäckt en blodpropp.

Nu hyllar managern Louis van Gaal sitt läkarteam.

– Vi har en väldigt duktig läkare och det var var därför läkaren kunde upptäcka mild trombos, säger van Gaal enligt Daily Mail.

Phil Jones, 23, är otursförföljd vad det gäller skador.

Inför helgens ligapremiär var det dags igen när det upptäcktes av mittbacken drabbats av en blodpropp, mild trombos.

"Phil Jones, som inte var med i dagens laguppställning, har mild trombos och kommer att bli borta i minst tre veckor", skrev klubben på sitt officiella Twitterkonto .

Hyllar klubbens läkare

Nu går klubbens manager Louis van Gaal, till skillnad från José Mourinho, ut och hyllar Manchester Uniteds sitt läkarteam, och i synnerhet läkaren Steve McNally, för att han såg Jones skada i tid.

– Det var väldigt speciellt eftersom han kände av vaden under hela veckan men fortsatte att träna. Men vi har en väldigt duktig läkare och det var var därför läkaren kunde upptäcka mild trombos, säger van Gaal enligt Daily Mail.

Jones kommer nu att missa ligainledningen och Uniteds kvalmatcher till Champions League mot Club Brügge senare den här månaden innan han åter kan vara i spel.

– Vi tar inga risker och tog honom direkt till en specialist på sjukhuset. Där konstaterades diagnosen så nu får han stå vid sidan av i tre veckor och läkarna får hålla ett extra öga på honom, säger van Gaal.

Kommer inte värva

Men trots att en mittback har ryktats in under hela sommaren och Jones skada så säger United-managern att ingen ny försvarsspelare ska värvas – om det inte dyker upp något speciellt på transfermarknaden.

– Nej, vi har tre mittbackar. Vi har McNair, Jones och Smalling men om vi hittar någon som är mycket bättre än dem är det möjligt. Vi jagar alltid de bästa spelarna och det måste vara möjligt att värva också, säger van Gaal.

Nästa match i Premier League spelar United mot Aston Villa på fredag.