Hedrade sin döda svärmor med målgest

Svågerns önskan: "Måste göra något för min mamma"

Ett mål och två assist blev det för Marc Albrighton.
FOTBOLL

Marc Albrighton har haft en tuff sommar. Han förlorade sin svärmor i en terroristattack i Tunisien och haft svårt att fokusera på fotbollen.

I lördagens premiär blev dock Leicesterspelaren målskytt och firade då med två händer upp i luften – för att hedra sin svärmor.

– Min flickväns bror, som bor med oss nu, kom till mig och sa: "Du måste göra en målgest, du måste göra något för min mamma", säger Albrighton enligt The Guardian.

Firandet som hedrade svärmor.

Leicester krossade Sunderland i premiären och 4–2-segern var i underkant.

Samtidigt stod Marc Albrighton, 25, för en av sina bästa Premier League-insatser någonsin med ett mål och två assist.

Nu berättar den engelske yttermittfältaren om den tuffa sommaren där han har haft svårt att fokusera på fotbollen efter att hans svärmor och hennes partner dog i en terrorattack i Tunisien i juni.

"Varit med oss där uppe hela tiden"

När Albrighton gjorde 4–1-målet mot Sunderland i lördags firade han inte med de jublande fansen. I stället sprang han över hela planen, bort till sin familj och gjorde en målgest med två händer upp i luften. Allt för att hedra sin svärmor.

– Min flickväns bror som bor med oss nu kom till mig och sa: "Du måste göra en målgest, du måste göra något för min mamma", säger Albrighton enligt The Guardian.

– Min flickvän har även sagt att hennes mamma varit med oss där uppe hela tiden, hon har hjälpt oss med en del saker och hon hjälpte mig definitivt där ute på planen. Jag kan inte tacka alla tillräckligt för hur min familj har behandlats. Det stöd vi har fått har varit otroligt, fortsätter 25-åringen.

"Önskar ingen det som hände oss"

Hans flickväns mamma, vid en ålder på 43 år, var en av de som omkom när en terrorattack skedde på den välbesökta stranden Port El Kantaoui i tunisiska Sousse. En man hade gömt en Kalasjnikov under ett parasoll och sköt vilt mot solande turister vilket kostade 38 personer livet.

– Jag önskar ingen det som hände oss. Det får dig att se på livet på ett annat sätt, du tänker på vad som är viktigt och vad som inte är viktigt. Jag kommer att se min familj nu och de kommer att vara lyckliga, det är det bästa i världen, säger Marc Albrighton.