”Han är medioker och en dålig person”

Barça-legendaren varnar Pedro för Van Gaal

1 av 3 | Foto: Getty Images
Pedro i Barcelona.
FOTBOLL

Pedro ryktas ihärdigt till Manchester United.

I en hård attack på Louis van Gaal råder Hristo Stoitjkov nu Barça-stjärnan att nobba United.

– Van Gaal förstörde Barcelona och håller på att förstöra United, säger bulgaren.

Barcelona-stjärnan Pedro har hamnat i en tuff konkurrenssituation som fjärdeanfallare bakom Lionel Messi, Neymar och Luis Suarez. 27-åringen har efter en säsong som präglats av kamp om speltid omgärdats av flyttrykten under sommaren.

Manchester United har ihärdigt kopplats ihop med spanjoren och de senaste uppgifterna från Spanien har gjort gällande att Pedro är på god väg till England, men att Neymars påssjuka kan göra att övergången dröjer till slutet av transferfönstret.

”Förstörde Barça”

Men att välja Manchester United är ett bedrövligt beslut. Det hävdar Barcelona-legendaren Hristo Stoitjkov.

Bulgaren är ovän med Louis van Gaal sedan han själv spelade under holländaren i just Barcelona. Nu råder han Pedro att nobba United – för att slippa Van Gaal.

– Jag hade aldrig velat vara under Van Gaals styre. Han är medioker. Han förstörde Barcelona och han håller på att förstöra Manchester United, säger Stoitjkov enligt Goal.

”Kolla bara på Valdes”

I stället menar bulgaren att Pedro borde stanna i Barça och pekar på målvakten Victor Valdes som skräckexempel på vad som kan hända i United. Valdes är just nu utfryst i den engelska storklubben, får inte byta om med A-laget och är till salu.

– Kolla bara på vad han (Van Gaal reds anm.) har gjort med Valdes. Han har visat att han är en dålig person. Förhoppningsvis lyssnar Pedro på mig och stannar i Barcelona, säger Stoitjkov.