"Lägger för mycket tid på Instagram"

Profilen sågar Balotelli: "Får svårt att komma tillbaka"

FOTBOLL

Mario Balotellis karriär står stilla.

Fastfrusen långt ifrån startelvan i Liverpool och profilen Paolo Di Canio har svårt att se Balotelli komma tillbaka till världstoppen.

– Jag tror att det blir väldigt svårt för honom. Han verkar mer intresserad av att spendera tiden på sociala medier, säger Di Canio.

Mario Balotelli, 24, värvades till Liverpool för drygt 180 miljoner kronor och var tänkt att ersätta Barcelonaflyktande Luis Suarez i fjol.

Debutsäsongen blev dock långt i från vad klubben hoppades och Balotelli fick spendera större delen av säsongen på bänken och läktaren.

"Använder fotbollen för att bli känd"

Den förre storspelare, och profilen Paolo Di Canio tror inte heller att Balotelli kommer att ta sig tillbaka till toppfotbollen igen.

– Jag hoppas att han kan komma tillbaka, men jag tror att det blir väldigt svårt för honom. Han verkar mer intresserad av att spendera tiden på sociala medier, säger Di Canio i en intervju med Fox Sports Italia.

Balotelli är en flitig användare av både Instagram och Twitter vilket alltså fått 47-årige Di Canio att ilskna till.

– Det verkar som att han använder fotbollen för att bli känd, snarare än motsatsen, säger han. 

Mancini och Mourinho har försökt

Flera tränare, så som Roberto Mancini och Jose Mourinho, har försökt att få bukt på Balotellis attitydsproblem, men gett upp.

Och Di Canio menar att Balotelli måste bli mer "generös" på planen och löpa för sin lagkamrater i stället för att de ska löpa för honom. Den förre Sunderland-tränaren har dock svårt att se att Balotelli ska ändra på sig.

– Han måste bli mer generös i sitt sätt att vara. Då menar jag inte i en bar utanför planen utan på planen. Han är 25 år och kan inte räkna med att folk ska hjälpa honom genom hela livet, säger Di Canio.