”Roman Abramovitj är rasande på Mourinho”

Uppgifter: Eva Carneiro överväger att stämma Chelsea

1 av 4 | Foto: TT
Eva Carneiro
FOTBOLL

Eva Carneiros öde som utfryst i Chelsea fortsätter att engagera.

I dag uppger Daily Mail att lagläkaren överväger att stämma London-klubben – och att ägaren Roman Abramovitj är rasande på José Mourinho.

Regerande Premier League-mästaren Chelsea tappade tunga poäng i årets ligapremiär när Swansea bärgade 2–2 på Stamford Bridge. Eftersnacket har handlat om José Mourinhos ilska – mot sitt eget läkarteam.

Teamet – som leds av Eva Carneiro – fick ta emot flera hårda kängor av sin manager för att de gett vård till Eden Hazard vid en frispark efter en kontring i slutet av matchen.

– Mitt läkarteam var impulsivt och naivt, sa portugisen bland annat.

Känslig för negativ PR

Mourinhos utspel ledde till starka reaktioner bland engelska fotbollsfans – och tidigare i veckan tackade Eva Carneiro de fans som stöttat henne.

Men det stödet har inte hjälpt henne inom klubben. I går rapporterade Daily Telegraph att hon frysts ut och inte längre får närvara vid matcher, träningar eller på spelarhotellet.

I dag uppger Daily Mail att Chelseas miljardär-ägare Roman Abramovitj är rasande på sin tränare för att skapat kontroversen.

Ryssen har under sin tid i Chelsea visat sig oerhört känslig för negativ PR mot klubben och ska vara förbannad över hur Chelsea i dagarna fått ta rollen som engelsk fotbolls fiende nummer ett.

”Motbjudande beteende av Mourinho”

Vidare kräver Carneiro enligt Daily Mail en offentlig ursäkt av klubben och dessutom överväger hon att eventuellt även stämma klubben.

Carneiros tidigare kollega i Liverpool, Peter Brukner, i dag med det australiska cricketlandslaget efterlyser också en Chelsea-ursäkt, och kallar Mourinhos beteende ”motbjudande”

– Vad ska läkaren göra? Bara ignorera domarens order för dem att komma in? Att kritisera läkarteamet som han gjorde är ett motbjudande beteende. De förtjänar den offentliga ursäkten och jag är djupt besviken på att klubben inte gjort något för att stötta dem, säger Brukner.