Efter rekordsumman – Shaqiri-feber i Stoke

Har sålt fler tröjor än Bojan – på två dagar

Foto: foto: TT
Xherdan Shaqiri
FOTBOLL

Det råder Xherdan Shaqiri-feber i Stoke.

I går slog klubben rekord. Aldrig någonsin har så många matchtröjor sålts på så kort tid och nästan samtliga hade samma namn på ryggen – Shaqiri.

– Vi trodde att Bojan-tröjan var den mest populära, men redan nu tror jag att Shaqiri har gått om honom, säger klubbens servicemanager Anthony Emmerson till Stoke Sentinel.

I engelska Stoke-on-Trent, mest känt som Stoke, råder det just nu fotbollsyra.

Eller förlåt, det råder snarare Xherdan Shaqiri-yra.

Efter den engelska fotbollsklubbens stjärnvärvning av Shaqiri så har fansen vallfärdat till Britannia Stadium för att säkra antingen en matchbiljett eller matchtröja.

Redan passerat Bojan

I klubbshopen går Shaqiri-tröjorna med nummer 22 på ryggen som aldrig förr och tröjförsäljningen har redan slagit rekord, enligt schweiziska Blick.

– Vi trodde att Bojan-tröjan var den mest populära, men redan nu tror jag att Shaqiri har gått om honom, säger klubbens servicemanager Anthony Emmerson till Stoke Sentinel.

Även biljettförsäljningen har fullkomligen exploderat de senaste dagarna.

Samtliga vill säkra en biljett till Stokes möte borta mot Tottenham på lördag för att se schweizarens debut och klubben har nu sålt ut bortasektionen inför mötet på lördag.

"Biljetter flyger ut"

Men det stannar inte där. Även till de kommande hemmamatcherna mot West Bromwich Albion (29 augusti), Leicester (19 september) och Bournemouth sista helgen i september frågar fansen efter biljetter redan nu.

– Vi har märkt att biljetter flyger ut från biljettluckorna på arenan redan nu. Effekten har varit otrolig för fansen, all personal och även spelarna. Alla är väldigt spända på Shaqiri, säger Anthony Emmerson.

Shaqiri blev klar för Stoke i tisdags när han presenterades som klubbens dyraste värvning någonsin när han värvades från Inter.

Övergångssumman landade på 150 miljoner kronor.