Van Gaal: ”David De Gea vill inte spela”

1 av 2 | Foto: Foto: TT
David de Gea.
FOTBOLL

David De Gea petas ännu en gång ur Manchester Uniteds trupp.

Enligt Louis van Gaal är anledningen enkel:

Spanjoren vill inte spela för klubben.

– Vi pratade med honom och han höll helt och hållet med om vårt beslut, säger United-tränaren enligt Goal.

Bossens löfte till Real Madrids fans – läs dokumenet om Florentino Perez

I ligapremiären mot Tottenham hemma på Old Trafford satt världens kanske bästa målvakt, David De Gea på Manchester Uniteds bänk. United-tränaren Louis van Gaal valde att peta superstjärnan då hans framtid i klubben är högst osäker – med Real Madrid intresserade av att värva spanjoren.

Nu står det klart att han kommer att saknas även i helgen bortamöte med Aston Villa. Van Gaal bekräftar att De Gea står utanför truppen och bjuder på detaljer kring beslutet.

”Jag sköter inte det här”

Enligt holländaren har målvakten informerat United-ledningen att han inte vill spela för klubben medan hans framtid fortfarande är osäker.

– Vi pratade med honom och han höll helt och hållet med om vårt beslut. Jag har två assisterande tränare så vi pratar om sådana här saker tillsammans. Vi har en målvaktstränare, Frans Hoek, så jag sköter inte det här på egen hand, säger Van Gaal enligt Goal.

”Hade ett möte”

Enligt United-tränaren har De Gea fått den raka frågan om huruvida han vill spela innan transferfönstret stänger.

– Frans Hoek… han hade ett möte med David De Gea och frågade honom: ”Vill du spela?”. Han svarade nej. Då måste jag fatta ett beslut. Det är en process, säger Van Gaal och fortsätter:

– Vi tittade noga på honom under försäsongen. Han var inte lika bra, han var inte samma David De Gea som tidigare. Han var min bästa spelare förra säsongen. Frågar du fansen har han varit vår bästa spelare de två senaste åren.