Mourinhos agerande kritiseras – av Fifa

Om läkarkaoset: "Managern har ingenting att säga till om"

FOTBOLL

Det har blåst till rejält i Chelsea efter José Mourinhos hantering av Eva Carneiro.

Nu får Mourinho själv kritik – av Fifa.

– Managern har ingenting att säga till om. Det är vår professionella regel och vår etiska rätt att titta till spelarnas hälsa, säger Fifas medicinska chef Jiri Dvorak.

Det har blåst kraftiga vindar runt Stamford Bridge den här veckan.

Efter Chelseas 2–2-möte med Swansea i Premier League-premiären riktade José Mourinho kritik mot lagläkaren Eva Carneiro.

– Mitt läkarteam var impulsivt och naivt, sa Mourinho bland annat efter matchen.

Mourinho ska efter incidenten i slutminuterna av Premier League-mötet ha skrikit: "Hey! HEY! Gå av planen nu. Fucking hell!", till Carneiro.

Utfryst av klubben

Det hela har slutat med att Carneiro nu är utfryst av Chelsea och får inte närvara vid varken träningar, matcher eller på spelarnas hotell inför matcherna.

Nu får José Mourinhos beteende och behandling av Carneiro kritik – av Fifa.

– När det gäller medicinska aspekter och medicinska diagnoser har managern ingenting att säga till om. Det är vår professionella regel och vår etiska rätt att titta till spelarnas hälsa, säger Fifas medicinska chef Jiri Dvorak till The Telegraph.

"Försvarar läkarteamet agerande"

Mourinho menade att Eva Carneiro och Jon Fearn inte skulle ha tagit sig in på planen för att ta hand om Eden Hazard då han bara var trött och försökte hindra sitt läkarteam.

– Jag kan inte se hur en sådan situation kan uppstå och vi måste försvara läkarteamets agerande. Alla involverade måste respektera att det är läkarens jobb.

– Jag vill inte anklaga klubben, men jag vill tydligt klargöra att vi stödjer det läkarteamet gjorde. När de blir inkallade måste de komma in på planen, säger Dvorak.