Mourinhos första ord efter utspelet

Bryter tystnaden efter uppmärksammade händelsen

FOTBOLL

Efter utspelet mot Eva Carneiro.

Nu bryter José Mourinho tystnaden.

– Jag tänker inte fly från det här, säger Chelsa-tränaren.

Det var i slutminuterna i matchen mellan Chelsea och Swansea som Eden Hazard gick omkull vid en offensiv omställning varpå två av Chelseas lagläkare – den ena Eva Carneiro – rusade ut på planen för att se över stjärnan.

Det gillade inte tränaren José Mourinho.

– Jag var inte glad på mitt läkarteam. Du måste förstå spelet när du jobbar med det här, även om du är en materialförvaltare, läkare eller en assistent, sa han direkt efter matchen.

”Tänker inte fly”

Sedan dess har händelsen uppmärksammats stort i brittisk press och Mourinho har fått utstå kritik för sitt utspel.

Nu bryter han tystnaden.

På presskonferensen inför helgens stormöte mot Manchester City tar portugisen bladet från munnen och kommenterar incidenten.

– Jag tänker inte fly från det här. Jag förstår att ni måste ställa frågorna och jag kommer att besvara dem, säger Mourinho i början av presskonferensen.

”Kommer inte påverka laget”

Han fortsätter:

– Först och främst: Vi har ett fantastiskt läkartream med Dr Paco Biosca i spetsen. Det består av ett dussintal proffs och vi har en väldigt fin relation. Jag har själv öst beröm över dem de senast åren. Nu har vi haft en del meningsskiljaktigheter, vilket är positivt om man vill utvecklas. Ni som tror att det kommer påverka laget har ingen koll.

Mourinho bekräftar också att Eva Carneiro inte kommer att finnas med på bänken i helgens match mot Manchester City.

– En del verkar tycka det är en viktig fråga, andra inte. Det är mitt beslut. Jag har sju assistenter och bara fyra av dem kan sitta på bänken. Jag kan bara ha två lagläkare. Bara för att jag tagit det här beslutet nu betyder det inte att det kommer gälla hela säsongen, säger Mourinho.