Lojalitetsbonus kan få Balotelli att stanna

Klirr i kassan – om stjärnan är kvar efter 1 september

FOTBOLL

Han är långt i från startelvan.

Men en lojalitetsbonus kan få Mario Balotelli att inte lämna Liverpool i sommar.

Enligt The Guardian har han rätt till ett miljonbelopp om han inte flyttar före den 1 september.

Liverpool chansade när de värvade in Mario Balotelli från Milan förra sommaren. Managern Brendan Rodgers var medveten om att det skulle bli en tuff utmaning att få fart på anfallaren.

–  Vid ett sådant här skede i sin karriär kan det här vara hans sista chans i en stor klubb. Han har en enorm potential, men behöver komma till Liverpool och vara konsekvent. Om han kan det har vi fått en helvetes spelare, sa Rodgers, som skämtade om vad Balotelli skulle tillföra.

– Trubbel, haha.

Garvade åt ett självmål

Det slog inte väl ut. Balotelli har varit väldigt blek i Liverpool och är långt ifrån startelvan.

Enligt Independent finns det förklaringar till varför han är längst ner i frysboxen. Bland annat på grund av ett tjafs med tränaren och ett självmål – som han själv garvade åt.

Trots problemen i Liverpool kan det ändå bli så att Balotelli väljer att stanna kvar i Liverpool över sommarens transferfönster. The Guardian uppger att han det finns en lojalitetsbonus i hans kontrakt.

Vill bli av med Balotelli

När Balotelli skiftade från Milan till Liverpool gick han med på att halvera sin lön. I kontraktet skrevs dock in en lojalitetsbonus – ett miljonbelopp – som han inkasserar om han inte flyttar innan den 1 september.

Agenten Mino Raiola har i sommar sagt att Balotelli inte vill lämna klubben trots intresse från bland andra Sampdoria och Bologna. Liverpool vill gärna låna ut honom.