Fyndet i Premier Manager som gått under radarn

Kalle Karlssons bästa tips i spelet

FOTBOLL

I våras pånyttfödd som wingback. Nu ännu hetare som vänstermittfältare.

Marc Albrighton kom fram som lovande högermittfältare i Aston Villa. Karriären stagnerade ganska fort och inför förra säsongen tog han klivet till nykomlingen Leicester.

Kalle Karlsson.

Spela Premier Manager här!

Där gick det också trögt till en början. Fram till nyår startade Albrighton bara en enda ligamatch samtidigt som laget sladdade i tabellen.

Men sedan kom vändningen. Managern Nigel Pearson gick över till ett 3-4-3-system och Marc Albrighton fick rollen som höger wingback. Det blev succé, både för laget och spelaren. Albrighton svarade för en riktigt stark vår och hann med två fullträffar under slutomgångarna.

Nu har Nigel Pearson ersatts av Claudio Ranieri, men Marc Albrighton verkar få förtroendet. I premiären förra helgen var han uppsatt på högermittfält. Men när matchen startade vandrade han över till vänster och passade på att göra två assist i första halvlek. I andra halvlek tryckte han själv in det matchavgörande 4–2-målet.

Med tanke på att endast 0,6 procent av deltagarna i Premier Manager har Albrighton (4,281 miljoner kronor) i sitt lag så framstår han som en spelare som inför säsongen ”gått under radarn”.

Det man bör ha i åtanke är att Albrighton framöver kan få ta klivet ned som wingback igen då Ranieri använde det systemet i nästan alla försäsongsmatcher.

En annan möjlig joker är Odion Ighalo i Watford. Anfallaren startade på bänken i premiären men hoppade in mot Everton och nätade. Kan han hållas utanför laget av Quique Sanchez Flores?

Långtidsskador i veckan för Leighton Baines och Adam Johnson. Byt ut direkt!

Sadio Mané gjorde inget mål i premiären, men jag tycker att Southamptonanfallaren såg sylvass ut och han skapade flera chanser. Utdelning mot Everton istället?

Gissar att José Mourinho försöker spela sig till ett kryss på söndag borta mot Manchester City. Det borde betyda få mål så Asmir Begovic, som ersätter avstängde Thibaut Courtois, är intressant om man ”måste” byta målvakt.

För egen del blev premiären en katastrof då jag har tre Arsenalspelare i min elva. Men skam den som ger sig. Jag väljer att ligga kvar och ge mina lirare en till chans.

Byt in:

Marc Albrighton, Leicester

Odion Ighalo, Watford

Steven Fletcher, Sunderland

Christian Benteke, Liverpool

Dimitri Payet, West Ham

Bafétimbi Gomis, Swansea

Sadio Mané, Southampton

Byt ut:

Leighton Baines, Everton

Adam Johnson, Sunderland

För att utmana Sportbladets Kalle Karlsson i Premier Manager – anslut till ”Kalle Karlssons liga”. Segraren i den ligan vinner en iPad.

ARTIKELN HANDLAR OM