Uniteds succéstart

Januzaj hjälte mot Villa

Foto: All Over Press
FOTBOLL

Mardrömsstart i fjol – succéstart i år.

Manchester United besegrade Aston Villa och tog andra raka vinsten.

– Det är en bättre start än i fjol. Men det är inte så svårt, säger Louis van Gaal enligt BBC.

I fjol inledde Louis van Gaal säsongen med 1-2-förlust mot Swansea och två oavgjorda matcher mot Sunderland och dåvarande nykomlingen Burnley.

”Är väldigt lycklig”

Den här säsongen har börjat betydligt bättre – om man ser på resultaten. I premiären blev det vinst mot Tottenham efter självmål och på fredagskvällen vann laget borta mot Aston Villa.

– Det är en bättre start än i fjol, men det är inte så svårt. Vi hade en poäng i det här läget och nu har vi sex stycken. Så jag är väldigt lycklig, säger Louis van Gaal.

Januzaj hjälte

Juan Mata spelade fram Adnan Januzaj som snyggt vände bort en försvarare och tryckte in bollen efter en knapp halvtimme. Det blev matchens enda mål.

– Jag har inte spelat så många matcher på slutet, så min form är inte så bra. Jag hoppas att få fler matcher i benen och göra fler mål, säger Januzaj till Sky Sports.

Sex poäng

United har sex poäng efter två omgångar och toppar Premier League. Övriga lag i serien har endast spelat en match och har matcher i helgen.

– Vi har fortfarande mycket kvar att jobba med. Du kan inte förvänta dig att allting ska stämma med endast fyra veckors förberedelse. Du behöver fler matcher för att komma i form, säger Louis van Gaal.

FAKTA

Aston Villa–Manchester U 0–1 (0–1)

0–1 Adnan Januzaj (29).

Publik: 42 200.