Ex-stjärna har spelat bort 13 miljoner

Förre Liverpoolstjärnan satt i personlig konkurs

FOTBOLL

Den förre Liverpool- och Leedsspelaren Dominic Matteo är satt i personlig konkurs.

Detta efter ett spelmissbruk där han spelat bort över 13 miljoner kronor på hästar.

– Vadslagning är en av få missbruk fotbollsspelare kan ha utan att hamna i tidningarna, säger Matteo.

Foto: AP
Dominic Matteo, här i Leeds.

För sex år sedan avslutade skotten Dominic Matteo, 41, sin fotbollskarriär.

Tiden därefter har dock varit mörk och nu är den förre Liverpool- och Leedsspelaren satt i personlig konkurs.

41-årige Matteo lider av ett spelmissbruk och har spelat bort över 13 miljoner kronor på hästar de senaste åren. Redan under 2011 berättade han om sina problem i en självbiografi.

– De flesta av mina vänner och min familj vet att jag gillar att dricka en drink, men bettingen var inte lika känd och det har kommit som en chock för dem, sa Matteo enligt Daily Record då.

Satsade en miljon på en häst

Spelberoendet har varit så pass djupt att Matteo vid vissa tillfällen satsade miljonbelopp på enskilda hästar som vinnare i ett lopp.

– Förut var du tvungen att gå till en bookmaker för att få spela en så stor insats och på en så liten plats som Leeds skulle alla veta att du hade börjat satsa stora pengar.

– Men med telefoner och privat vadslagning via sms kan du göra det mer diskret. Ingen är klokare, det finns inga nyfikna ögon och bookmakern gör allt för att skydda dig.

"Hamna på löpsedlarna"

Den personliga konkursen fastställdes av rätten i West Yorkshire för drygt tre veckor sedan och en talesperson för rätten i West Yorkshire säger att man nu håller på att utse en konkursförvaltare för att handlägga ärendet.

– Om du har ett alkohol- eller kvinnoberoende skulle du hamna på löpsedlarna, men vadslagning är en av få laster som fotbollsspelare kan ha utan att hamna i tidningarna, säger Matteo.