Hans akuthjälp – efter katastrofen

PL-stjärnans hjälpande hand: ”Har inte glömt”

FOTBOLL

Ett kraftigt oväder har dragit in över Tocopilla.

Efter stora översvämningar rycker nu Arsenal-stjärnan Alexis Sanchez in för att hjälpa de drabbade.

– Han har inte glömt bort sin hemstad, säger borgmästaren Fernando San Roman till La Tercera.

Minst sex personer har omkommit i Atacama-regionen i norra Chile efter att ett kraftigt oväder dragit in över området. På 12 timmar kom 14 millimeter nederbörd. Det låter inte som särskilt mycket, men enligt weather.com motsvarar det tre års nederbörd i regionen där det ytterst sällan regnar.

”Här jag växte upp”

Nu sprids panik bland invånarna i staden Tocopilla.

Vilket har fått Arsenal-stjärnan Alexis Sanchez att reagera.

”Det var här jag tog mina första stapplande steg, det var här jag lärde mig att spela fotboll, det är här min familj och mitt folk bor, det var här de såg mig växa upp. Det är tack vare Tocopilla jag blev den jag är i dag”, skriver chilenaren i ett Instagram-inlägg tillsammans med skakande bilder från området.

”Har inte glömt”

Och enligt chilenska medier sträcker han nu ut en hjälpande hand.

Stadens borgmästare, Fernando San Roman, bekräftar för tidningen La Tercera att Sanchez finansierat två stora lastbilar med akut hjälp i form av dricksvatten och första-hjälpen-kit.

– Han har inte glömt bort sin hemstad och det är därför han involverar sig. Han kontaktat oss för att försäkra om att vi hjälper personerna i Tocopilla. Till att börja med har han hjälpt oss att få dit dricksvatten, första-hjälpen-kit och kläder, säger San Roman till tidningen.