PL-spelare skadade cyklist – körde rattfull

Förre Man United-spelaren inblandad i skandal

Darron Gibson spelar just nu i Everton.
FOTBOLL

Den förre Manchester United-spelaren Darron Gibson, 27, är illa ute.

Han är misstänkt för att kört på en cyklist och därefter kraschat in i en bensinstation rattfull och ska nu upp i rätten.

"Darron Gibson är åtalad för att ha kört utan uppsyn och uppmärksamhet, rattonykterhet och för att ha avvikit från en brottsplats", säger Manchesterpolisen i ett uttalande.

20 rattfyllor som skakat sportvärlden

Den förre Manchester United-mittfältaren Darron Gibson, 27, har hamnat i trubbel.

Irländaren, som numera tillhör Everton, misstänks för att ha kört på en cyklist, därefter kraschat rakt in i en bensinpump och sedan avvikit från brottsplatsen i närheten av sitt hem i Altrincham.

Polisen misstänker även att den 27-årige Premier League-spelaren körde sin bil rattfull, enligt Daily Mail

– Polisen kom ganska snabbt efter att någon här på bensinstationen hade ringt dem. Vi visste inte vad som hade hänt förrän de kom hit, säger ett butiksbiträde på bensinstationen.

Ska upp i rätten

Cyklisten klarade sig utan några större skador, men polisen har samlat in videomaterial från händelsen och Gibson ska upp i rätten i början av september.

"Darron Gibson, Altrincham, är åtalad för att ha kört utan uppsyn och uppmärksamhet, rattonykterhet och för att ha avvikit från en brottsplats", säger Manchesterpolisen i ett uttalande.

Gibson är för närvarande inte tillgänglig för spel i Premier League då han dras med en fotskada.

Everton har avböjt att kommentera händelsen.

20 rattfyllor som skakat sportvärlden