Mittback klar för Manchester City

Otamendi har skrivit på ett femårskontrakt

FOTBOLL

Under stora delar av sommaren har det ryktats om Manchester United.

Det blev istället stadsrivalen.

Nu står det nämligen klart att Nicolás Otamendi lämnar Valencia för Manchester City.

Flera gånger om i sommar har det ryktats om att Manchester United vill värva Nicolás Otamendi, 27, från Valencia. Huruvida det låg någon sanning i det hela eller om det enbart var rykten låter vi vara osagt. Nu står det i alla fall klart att den argentinske mittbacken flyttar till Premier League och Manchester - men stadsrivalen Manchester City.

– Jag är här för att ge mitt bästa, för att fajtas match efter match och så länge som möjligt hjälpa City till den högsta toppen och jag önskar att vi kommer kunna vinna flera cuper och titlar, säger Otamendi till Manchester Citys hemsida.

Skrivit på femårskontrakt

Förra säsongen imponerade Otamendi stort hos Valencia och tog en plats i säsongens lag i La Liga. Mittbacken följde upp det med att bli uttagen i turneringens lag i Copa America, när hans Argentina tog ett silver.

– Nicolás Otamendi var utan tvekan den bästa försvararen i La Liga förra säsongen, så naturligtvis är jag glad att ha adderat en spelare av hans kvalité, säger managern Manuel Pellegrini.

Tidigare har Sky Sports uppgett att mittbacken kommer kosta 420 miljoner kronor. Kontraktet med Manchester City sträcker sig över fem år.

FAKTA