Bekräftar summan för nya stjärnköpet

”Jag är väldigt lycklig över att vara här”

FOTBOLL

Pedro är presenterad som Chelseas spelare.

I en sen värvningskupp har José Mourinho lyckats locka 28-åringen, som påstods vara på väg till Manchester United, till London-klubben.

Övergångssumman på motsvarande 285 miljoner kronor bekräftas också av Barcelona.

FC Barcelona och Chelsea FC har kommit överens om en övergång för Pedro Rodriguez till en summa av 30 miljoner euro (285 miljoner kronor), varav tre faller ut genom olika bonusar beroende på spelarens prestationer”.

Fabregas med nyckelroll

Med den texten meddelar FC Barcelona på torsdagen att anfallaren Pedro är såld. Men alltså inte till Manchester United som länge rapporterades leda jakten på 28-åringen.

Enligt brittisk media var det först i dagarna som Chelsea intensifierade sitt intresse för spanjoren och, enligt The Telegraph, med hjälp av bland annat förre lagkamraten Cesc Fabregas övertalade Pedro att välja klubben före rivalen United.

”Vill tacka klubben”

– Jag är väldigt lycklig över att vara här. Jag ser fram emot att få börja mitt nya äventyr i Chelsea och jag är här för att fortsätta vinna titlar. Jag vill tacka klubben och dess supportrar för den här chansen att ta på mig den blå tröjan, säger Pedro till Chelseas hemsida.

Pedro kom till Barcelona som 17-åring och har bland annat vunnit Champions League tre gånger samt både VM och EM.