”Han joggar runt som en 47-åring”

Första matchen från start – då får Schweinsteiger blandade recensioner

Foto: TT
FOTBOLL

Bastian Schweinsteigers första match från start – och Manchester Uniteds första poängtapp.

Efter 0-0 mot Newcastle är det blandade recensioner för den 31-årige tysken.

– Han joggar runt som mig. Och jag är 47 år, säger Gustavo Poyet i norska TV2.

Foto: TT
Gustavo Poyet.

Bastian Schweinsteiger är fortfarande inte i full fysisk form och orkade bara 59 minuter mot Newcastle. Matchen var tyskens första match från start för Manchester United efter övergången från Bayern München och 31-åringen lyckades under sin timme med fler brytningar, fyra stycken, än någon annan spelare på planen.

Smalling närmast avgörande

Trots det är det blandade omdömen kring Schweinsteigers insats.

– Han joggar runt som mig. Och jag är 47 år, säger Gustavo Poyet, tidigare spelare för bland annat Chelsea samt Tottenham och förra året tränare för Sunderland, som gästade norska TV2:s studio.

Annars var många ögon på en annan United-värvning, Memphis Depay, som återigen tog för sig men inte hade någon större lycka i de avgörande situationerna. Istället var det Chris Smalling som kom närmast ett avgörande för hemmalaget när han nickade i stolpen på övertid.

Även Newcastles prestigeköp Aleksandar Mitrović hade dessförinnan träffat virket. Med 23 minuter på klockan nickade den 20-årige serben klockrent i ribban bakom Sergio Romero, som fick agera målvakt när David de Gea återigen placerades på läktaren.

Niva: Vinner inte ligan oavsett

– Vi kommer inte sälja honom, sa managern Louis van Gaal om de Gea innan matchen trots att holländaren fortfarande anser att spanjorens fokus är distraherat av Real Madrids intresse.

Men det är knappast försvaret som klickar för United som höll sin tredje raka nolla i Premier League. Istället är det i offensiven frågetecknen finns.

Laget hade visserligen två raka segrar innan lördagens poängtapp, men båda var uddamålssegrar. Efter tre matcher är det fortfarande bara mittfältaren Adnan Januzaj som hittat målet för Manchester United i ligan (segern mot Tottenham kom efter ett självmål).

– Jag tror inte de vinner ligan oavsett vilket men det är klart att man hemskt gärna vill ha in en anfallare av etablerad europeisk klass. Men det är tio dagar kvar på transferfönstret och inte helt lätt att få loss honom, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat Fotboll.

Trots det problemet har United sju poäng efter tre matcher och var det klart bättre laget hemma mot Newcastle.