”Relationen mellan dem har kollapsat”

Nu oroas förre United-målvakten: Pågår saker bakom kulisserna

Foto: TT
FOTBOLL

David de Gea placerades återigen på läktaren när Manchester United spelade 0-0 hemma mot Newcastle.

Nu påstår The Mirror att relationen mellan målvakten och managern Louis van Gaal raserats fullständigt.

– Det är uppenbart att saker har hänt mellan Louis och de Gea, säger förre United-målvakten Edwin van der Sar.

Foto: TT

Sergio Romero höll sin tredje raka nolla när Manchester United spelade 0-0 hemma mot Newcastle på lördagen. På läktaren satt samtidigt, återigen, spelaren som var hela lagets främste förra säsongen.

”Kommer inte överens”

Efter att Real Madrid jagat David de Gea hela sommaren påstår managern Louis van Gal att spanjorens fokus är så splittrat att han inte kan spela för klubben just nu. Nu skriver The Mirror att det ligger mer bakom det beslutet.

Enligt tidningen har förhållandet mellan managern och den spanske målvakten kollapsat fullständigt.

– David kommer inte överens med van Gaal – och hans förhållande till målvaktstränaren Frans Hoek är ännu sämre, säger en källa till The Mirror.

En som följer utveckling med oro är förre United-målvakten Edwin van der Sar.

– Det är uppenbart att det pågår saker bakom kulisserna. Saker har hänt mellan Louis och de Gea, säger 44-åringen till tidningen.

”Tio märkliga månader framför sig”

Louis van Gaal slog efter lördagens match återigen fast att de Gea inte är till salu. Nu fruktar van der Sar att resultatet kan bli att 24-åringen sitter av de återstående tio månaderna på sitt kontrakt på läktaren för att sedan gå gratis till Real Madrid.

– Jag är orolig att han kan ha tio väldigt märkliga månader framför sig. Som tidigare anställd och målvakt i Manchester United finner jag det häpnadsväckande att se tre etablerade målvakter i de Gea, Anders Lindegaard och Victor Valdés på läktaren när klubben spelar. Sergio Romero kom som en kontraktslös spelare och har knappt spelat en ligamatch på två år – ändå är det han som startar.