”Det är arrogant”

Förre United-profilen med känga till Wenger

Foto: AP
Arsène Wenger.
FOTBOLL

Gary Neville håller inte igen när han kritiserar Arsene Wenger.

Med en vecka kvar av transferfönstret menar den tidigare Manchester United-hjälten att Arsenals trupp är helt felbalanserad.

– För mig handlar det om arrogans, säger Neville.

Arsenal tog emot Liverpool hemma på Emirates i går kväll. Gästerna kunde åka hem och konstatera att de ännu är obesegrade denna säsong, efter 0-0.

Redan före avspark riktade den tidigare Manchester United-försvararen Garry Neville kritik mot Arsenals manager Arsene Wenger.

Neville anser att Arsenals trupp saknar kraft, och att Wenger gjort fel som inte kompletterat sin trupp med fler fysiska spelare.

– För mig handlar det om arrogans. Jag tycker att det är arrogant. Jag tycker verkligen det, säger han enligt Mirror.

”Jag kan inte begripa”

Neville – som utöver jobbet hos Sky även assisterar engelska förbundskaptenen Roy Hodgson – menar att Arsenal är för endimensionella.

– Att tro att man aldrig kommer att behöva anpassa sitt lag efter andra lags styrkor och svagheter… det är antingen naivt, eller arrogant. De fortsätter ju att förlora av den anledningen.

Han är noggrann med att betona att han har ”stor respekt för Arsenal som fotbollsklubb” och att ”Wenger gjort ett fantastiskt jobb”. Men:

– Jag kan bara inte begripa varför han inte värvar kraftfulla spelare som kan assistera de talangfulla spelare han har.

”Jag låter andra döma”

Wenger själv fick själv höra kritiken efter 0-0-matchen och svarar den förre United-profilen:

– Jag har haft massor av olika attribut under tiden jag varit här. Jag har bara försökt göra ett bra jobb i 20 år. Jag låter andra döma kvaliteten av mitt arbete. När man inte vinner gör man fel och folk letar anledningar. Är det giltiga anledningar? Jag har tillräcklig erfarenhet för att veta när jag har rätt, och när jag har fel.