Ikonen: "De Gea är ute och cyklar"

Scholes ifrågasätter De Geas inställning

FOTBOLL

David De Gea vägrar att spela för Manchester United.

Nu ifrågasätter klubbikonen Paul Scholes spanjorens professionalism.

– Han borde vara i det där laget och spela. Det är vad han är betald för att göra, tycker Scholes.

Triangeldramat Manchester United, David De Gea och Real Madrid har varit sommarens längsta transfersaga.

Den spanska huvudstadsklubben jagar den spanske målvakten och det hela har mynnat ut i att De Gea, 24, vägrat att spela för United under säsongsinledningen.

– Frans Hoek… han hade ett möte med David De Gea och frågade honom: ”Vill du spela?”. Han svarade nej. Då måste jag fatta ett beslut. Det är en process, sa Louis van Gaal för två veckor sedan.

"Blir förvånad"

Inte heller i gårdagens Champions League-möte med Club Brügge (seger 4–0) fanns De Gea med i truppen och nu går två United-ikoner till attack mot målvakten. Både Paul Scholes och Rio Ferdinand ifrågasätter den förre lagkamratens proffessionalism.

– Hur kan man förlora fokus? Det är grejen för mig. Han får betalt av klubben och Manchester United är en fantastisk klubb. Han borde vara i det där laget och spela. Det är vad han är betald för att göra, säger Scholes enligt goal.com.

– De Gea har aldrig satt sig på tvären förut så jag blir förvånad om han har gjort det. Men om managern säger så måste vi lita på det, säger Ferdinand.

Kontrakt ett år till

De Gea har bara ett år kvar på kontraktet och måndag är sista chansen för Real Madrid att värva 24-åringen.

Enligt Paul Scholes finns det bara ett alternativ för Manchester United: Att sälja.

– De betalade stora pengar för en ung målvakt och gav honom chansen. Om det managern säger stämmer och han har tappat fokus på United så är De Gea verkligen ute och cyklar, säger Scholes.