Balotelli fejkade skada – för att köpa telefon

Bisarra händelserna som fick Rodgers att tröttna

1 av 2 | Foto: AP
FOTBOLL

Ett år i Liverpool, men desto fler historier.

Nu avslöjas de bisarra händelserna som fick Brendan Rodgers att tröttna på Mario Balotelli.

Bland annat fejkade italienaren en skada – för att införskaffa en ny mobil.

Kappelin: Det Balotelli inte gör på planen gör han utanför

Mario Balotellis sejour i Liverpool är över för den här gången.

Trovärdiga Liverpool Echo avslöjar nu de bisarra händelserna som fick managern Brendan Rodgers att till slut ge upp den 25-årige italienaren.

Skickade entourage för att shoppa

Inför ett träningspass på Melwood fick Balotelli syn på en lagkamrats nya iPhone 6 och blev mäkta imponerad.

Träningspasset inleddes och Balotelli var med på uppvärmningen innan det högg till i låret.

Balotelli skickades direkt in till läkarna för att få behandling för sin skada, men när sedan övriga delar av truppen kom in efter ett 90 minuters långt träningspass gjorde de en märklig upptäckt.

Inne i omklädningsrummet satt nämligen Mario Balotelli, helt skadefri, med en ny iPhone 6 och lekte.

I samma veva som Balotelli fick syn på lagkamratens telefon ska han ha kontaktat sitt ”entourage” och bett de åka och köpa en likadan. Att leka med sin nya telefon lockade mer än att träna med Liverpool och därför fejkade Balotelli skadan på uppvärmningen vilket, förstås, gjorde Rodgers allt annat än lycklig.

Visste inte vem Allen var

Den fejkade skadan var inte det enda som Rodgers tröttnade på.

Inne på Melwood ska Balotelli inte haft några problem med att ta en cigarett och han lyckades även skapa en frostig relation i omklädningsrummet.

Den italienske anfallaren ska ha sagt att inte visste vem lagkamraten Joe Allen var under en taktikgenomgång vilket var brist på respekt, tyckte lagkamraterna. Balotelli hade delat omklädningsrum med den okände Allen under flera månaders tid, men ändå inte lyckats ta reda på vem det var.

Till Brendan Rodgers försvar kan sägas att han inte är den ende som gett upp Balotelli genom åren. Med på den listan finns även namn som José Mourinho och Roberto Mancini.

Nu är det Sinisa Mihajlovic tur att försöka.

Kappelin: Det Balotelli inte gör på planen gör han utanför

Dokument: Storyn om Mario Balotelli

FAKTA

Tio galna påhitt av Balotelli:

Fick bilen beslagtagen 30 gånger

Samlade på sig långt över 100 000 kronor i parkeringsböter under sina två­ och­ ett­ halvt år i England ­ och fick bilen beslagtagen över 30 gånger.

Hade flickvän – gick på strippklubb

Besökte en strippklubb till sent på natten knappa två dygn innan match. Fick som följd böta över en miljon kronor och be om ursäkt till både dåvarande flickvän och fotbollsklubb, Manchester City. Han gjorde i alla fall mål samma helg mot Bolton.

Sköt raketer dagen innan derbyt

Den tål att upprepas: Kvällen innan ett derby mot United tvingades brandlåren rycka ut till Balotellis hem. Orsaken? Han hade en hemmafest med sina vänner och började skjuta raketer från badrumsfönstret. En av dem träffade en handduk och fattade eld. Festen slutade med att han sprang och hämtade en väska och ett par sedelbuntar för att låta brandkåren göra sitt jobb ostört. En tid senare blev han utnämnd till staden Manchesters ambassadör för fyrverkerisäkerhet.

Konfronterade ung mobbare

Åkte till en ung supporters skola för att konfrontera dennes mobbare och tala med rektorn för att se till att inget ont någonsin skulle ske pojken igen.

Åkte runt med 25 000 pund: "För att jag kan"

Stoppades av polisen när han körde sin Maserati. På frågan om varför han åkte runt med nästan 25 000 pund på fickan svarade Balotellis: "För att jag kan".

Kastade pilar mot ungdomsspelare

Kastade dartpilar mot ungdomsspelare under sin tid i Manchester City. När han tillfrågades varför så var svaret ett solklart "Jag var uttråkad".

Skulle stämma mamma

Hotade stämma sitt ex, och mamma till hans dotter, för att hon smutskastade honom i samband med en faderskapstvist som nyligen slutade positivt (i alla bemärkelser).

Flickvännen fick sova en trappa ner

Enligt en uttalad älskare och supermodell var Balotelli otrogen mot sin dåvarande flickvän, som även hon var modell. Det ska även sägas att flickvännen sov en trappa ned i huset.

"Vill du se ett fängelse?"

Körde spontant in till ett kvinnofängelse i Brescia tillsammans med sin bror. ”Jag sa till min bror: ”Vill du se ett fängelse? Sedan gick vi in”, förklarade han för italiensk tv.

Beställde staty – på Balotelli

Beställde en staty av sig själv i brons. Balotelli ville ha något som påminde honom om sin magiska prestation men framförallt minnesvärda hulken-liknande målgest mot Tyskland i semifinalen av Europamästerskapen 2012. Han valde därför att beställa en staty lika stor som sig själv, gjord i platina och brons, dekorerad med ädelstenar.

Sammanställning: Nico Bonassi Farback, Kalle Karlsson och Viktor Högberg.