– Det klarar vilken tioåring som helst

Arsenals nye skyttekung: Självmål

FOTBOLL

Olivier Giroud på bänken och Theo Walcott i rollen som målsumpare.

Tur då att Arsenal hittat en ny skyttekung.

Självmål.

Alex Oxlade-Chamberlain sköt skottet men Arsenals egen hemsida har satt upp Newcastles Fabricio Coloccini som målskytt efter att försvararen styrt in Arsenals segermål i bortamatchen. En räddande ängel för London-klubben som hade fortsatt svårt att producera i offensiven trots spel med en man mer större delen av matchen.

”Vilken tioåring som helst”

Till lördagens möte placerade tränaren Arsene Wenger anfallaren Olivier Giroud på bänken och gav istället Theo Walcott chansen längst fram. Det resulterade i flera fina chanser – men lika många klara missar. Den värsta från nära håll på en retur efter halvtimmen spelad.

– Här förstår jag verkligen inte hur det kan bli en miss. Låt bollen gå mot din vänsterfot och lägg en bredsida som vilken tioåring som helst klarar av. Inte en högervrist, säger experten Bojan Djordjic i Viasats studio och fortsätter:

– Spelar du för Arsenal måste du sätta en sådan chans. Förlorar de poäng i den här matchen kommer det snackas om Giroud, Walcott och att de behöver få in en striker av världsklass som sätter de lägena.

Ett mål – sju poäng

Men Arsenal kom alltså att bli räddade – igen. I 2-1-segern mot Crystal Palace gav Damien Delaneys självmål Arsenal en 2-1-seger och lördagens 1-0-vinst innebär att Arsenal står på sju poäng efter fyra matcher – men med Olivier Giroud som ensam målskytt på en fullträff. Om vi inte räknar självmål, som alltså står på två, som Arsenals bäste målskytt för säsongen.

Ropen på en ny anfallare under transferfönstrets sista dagar lär i alla fall fortsätta.