”Frågan om det går att hjälpa honom?”

Stor syndabock för Liverpool efter hyllningarna

Foto: Foto: TT
Nathaniel Clyne, Martin Skrtel och Dejan Lovren under Liverpools förlust
FOTBOLL

Brendan Rodgers hade hyllat sitt nya försvar efter lagets tre raka nollor.

Då bjöd Dejan Lovren på en déjà vu-upplevelse och blev syndabock i 0-3-förlusten hemma mot West Ham.

– Det ser ut som han har någon form av rörelsehinder. Han kan överhuvudtaget inte kontrollera bollen, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Förras säsongens skakiga försvarsinsatser hade bytts till en ramstark defensiv och tre raka nollor för Liverpool. Sedan kom West Ham på besök och Dejan Lovren fick bollen.

”Kommer vara symbolspelaren”

Vid egen hörnflagga, med gott om tid, bjöd 26-åringen på en supertalva när han skänkte bort bollen till Manuel Lanzini. 22-åringen tackade för presenten, bröt in i straffområdet och slog den boll som Mark Noble, efter diverse studsar, kunde placera in till 2-0.

Brendan Rodgers har med fog pratat om att försvarsspelet har förbättrats men frågan är just hur långt struktur räcker ifall individerna som ingår i den gör den här typen av misstag. Lovren kommer alltid vara symbolspelaren för Rodgers försvar så länge han ingår i det och han har varit misstagsbenägen hela sin karriär, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio och fortsätter:

– Det är frågan är om det går att hjälpa honom? Okej att strukturen finns där, att Rodgers har gjort ett försök att stadga upp det, men går det att sätta ett bra försvarsspel över tid med Lovren?

Coutinho utvisad

Klart är att West Ham i alla fall lyckats sätta sin offensiv med nye Lanzini. Mittfältaren, som hämtades från Al Jazira Club i Förenade Arabemiraten inför säsongen, satte 1-0-målet i matchen innan han alltså även låg bakom 2-0.

West Ham fick sedan god hjälp att hålla undan när hemmalagets Philippe Coutinho visades ut med 52 minuter på klockan. Ett numerärt underläge som kvitterades när även Mark Noble såg rött efter 78 minuer.

På övertid ökade ändå Diafra Sakho på West Hams ledning till 3-0.