Ola Toivonens succé – assisterade direkt

Bojan Djordjic: "Det där är ingen assist ..."

Foto: Foto: BPI/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Ola Toivonen i sin premiärmatch
FOTBOLL

Sju minuter. Det var allt Ola Toivonen behövde för att göra avtryck i Premier League.

Då spelade han fram Jeremain Lens och räddade (nåja) en poäng för Sunderland.

– Det är som att man passar till en kille som skjuter upp ett skott i krysset från 40 meter och får assist, säger Bojan Djordjic i Viasat-studion.

Sunderland är fortsatt jumbo i Premier League.

Men i dag kunde klubben i alla fall glädjas åt en poäng och en Ola Toivonen som debuterade – och assisterade till 2–2-målet i mötet med Aston Villa.

Toivonen värvades till Sunderland i fredags, men fanns med på bänken borta mot Villa redan 24 timmar senare.

Den svenske anfallaren fick hoppa in direkt efter paus i underläge 2–1 och behövde bara sju minuter innan gjorde avtryck.

Djordjic tveksam

Toivonen vann en duell med Carlos Sanchez på mittplan och spelade fram holländske Jeremain Lens som löpte sig loss, vände bort sin försvarare och vräkte in 2–2 med vänstern.

– Om det här ska räknas som assist vet jag inte vilken sport vi är i. Det är som att man passar till en kille som skjuter upp i krysset från 40 meter och får en assist för det. Det där är ingen assist, säger Viasats expert Bojan Djordjic i studion efter matchen.

Nu åker Ola Toivonen och lagkamraten Sebastian Larsson, som hoppade in i 77:e minuten mot Villa, till den svenska landslagssamlingen där blågult ställs mot Ryssland och Österrike.