”Van Gaal förstör det roliga i fotbollen”

Landsmannen till attack mot United-tränaren

Foto: AP
Louis van Gaal har det tufft på tränarposten just nu.
FOTBOLL

Louis van Gaal har det tufft på jobbet.

Den senaste i raden av legendarer att kritisera honom är landsmannen Willem van Hanegem.

– Det är ett lag som får en att vilja börja gråta, säger han.

Manchester United hade en tråkig avslutning på november. 0-0 hemma mot PSV Eindhoven innebär att avancemang från Champions League-gruppen är långt från säkert. Och 1-1 borta mot Leicester innebär att man alltjämt är bakom succélaget i Premier League.

Som följd av resultaten har Louis van Gaal kommit under ny kritik hur hans United spelar fotboll den här säsongen.

”Så många sopor”

Hittills denna säsong har Roy Keane, Paul Scholes, Gary Neville, Rio Ferdinand, Owen Hargreaves och Michael Owen alla kritiserats holländarens fokus på bollinnehav.

Den senaste i raden att dela ut kängor mot Van Gaal är United-tränarens landsman Willem van Hanegem. Den holländske legendaren – som spelare för det klassiska 1974-landslaget – hävdar att United är så tråkiga i dag att det smärtar.

– PSV fick definitivt ett bra resultat borta mot United, men vi behöver inte överdriva. Jag såg dem i lördags igen mot Leicester och det är ett lag som får en att vilja börja gråta. Spenderar man 300 miljoner pund ska man inte köpa så många sopor, säger van Hanegem enligt Daily Mirror.

”Håller inte med”

Den holländska legendaren menar att Van Gaals ”tråkiga” spelstil inte ens fungerar om man vinner matcher.

– Hans spelsätt kanske inte spelar någon roll för vissa, så länge det innebär poäng. Jag håller inte med. Jag är en fotbollsälskare och Van Gaal förstör det roliga i fotbollen.