Baxter ratade jobb – i Premier League

Bjöds in till klubben för diskussioner

Foto: Scanpix.
Stuart Baxter.
FOTBOLL

Stuart Baxter, 62, söker fortfarande ett nytt jobb.

Nu kan Sportbladet avslöja att han har nobbat ett erbjudande i Premier League-klubben Aston Villa.

– Jag kan inte gå in på detaljer, säger Baxter.

Stuart Baxter fick sparken av turkiska Genclerbirligi redan efter två ligamatcher. Det var efter förlusten, 1-3, mot Samuel Eto'os Antalyaspor som presidenten fick nog och kallade in den förre AIK- och HIF-tränaren till styrelserummet och gav honom beskedet.

Sedan dess har han varit arbetslös.

Och ett eftertraktat namn bland flera klubbar.

Däribland Aston Villa.

Var på besök

Sportbladet kan nämligen avslöja att 62-åringen har erbjudits en roll i Premier League-lagets stab. Han ska enligt uppgifter ha besökt klubben så sent som förra veckan och diskuterat en roll som assisterande tränare till nye managern Rémi Garde. Ett erbjudande Baxter ska ha tackat nej till.

– Jag har diskuterat med ett par olika klubbar. Inom en eller ett par veckor skulle jag tro att vi kommit till skott med en lösning, men just nu vill jag inte gå in på specifika klubbar.

Men det stämmer att du besökt Aston Villa?

– Det vill jag varken dementera eller bekräfta. Aston Villa är en fin klubb, en klubb där min pappa (Bill) spelade. Men som sagt, jag vill inte gå in på detaljer.

Känner du att du vill vara huvudtränare, snarare än assisterande tränare?

– Ja, jag tror det. Jag kan även tänka mig en roll som sportdirektör eller manager eller något liknande. Samtidigt har jag fortfarande en stor passion för tränaryrket, säger Baxter.

”Vore fel”

Malmö FF – vars nuvarande tränare Åge Hareide ryktas ta över Danmarks landslag – har även nämnts som en potentiell adress för Stuart Baxter. Och 62-åringen är fortfarande starkt förknippad med AIK, vars huvudtränare Andreas Alm har kontrakt till 2017.

Men Baxter vill inte uttala sig kring de nämnda klubbarna.

– Det vore fel eftersom båda två har kontrakterade tränare, säger han.