Svensken knäskadad: ”Spelat med smärta”

Seb Larsson undersöktes i Barcelona i veckan

FOTBOLL

Är det här oroande svenska EM-besked?

Sebastian Larsson är knäskadad och har tvingats till Barcelona för att undersökas av en specialist.

– Jag har spelat med smärta, erkänner svensken till Sunderland Echo.

Landslagsmittfältaren Sebastian Larsson är knäskadad.

Svensken tvingades lämna Sunderlands möte med Stoke förra helgen och nu kommer uppgifter om att 30-åringen kan bli borta en tid framöver.

Skadan är så pass allvarlig att svensken tvingats till Barcelona under veckan för att undersökas närmare och få behandling av en specialist, enligt Sunderland Echo. Än så länge har dock inget besked kommit om hur länge landslagsmittfältaren blir borta, men klart är att 30-åringen missar mötet med Arsenal i morgon och mycket tyder på att han kan bli borta längre än så.

– Seb åkte till Barcelona för att få behandling för hans skadade ligament. Vi hoppas att det ska skynda på hans återhämtningsprocess, säger managern Sam Allardyce.

”Har varit frustrerande”

Sebastian Larsson säger dock att problemen dykt upp efter landslagsuppehållet – där ju Sverige kvalificerade sig till EM efter att ha besegrat Danmark i play off – och att han spelat de två senaste matcherna med smärta för att hjälpa krisstämplade Sunderland.

– Jag hade problem redan från start i lördags, men du försöker att göra ditt bästa och vill alltid spela. Jag har inte spelat så mycket den här säsongen som jag är van vid och det har varit frustrerade, säger Larsson till Sunderland Echo.