Svensken skriver kontrakt i England

Förre AIK-spelaren klar för Coventry

Foto: Bildbyrån
Lorentzson klar för Coventry.
FOTBOLL

Klassikerklubben Coventry City FC gillade vad de såg av Martin Lorentzson, 31, under provspelet.

Så pass mycket att svenske försvararen nu fått skriva kontrakt.

– Jag är väldigt förväntansfull inför att få bli en del av en så pass anrik engelsk klubb, säger den förre AIK- och Åtvidabergs-spelaren.

Martin Lorentzson lämnade Åtvidaberg, där han spelade en kort sejour efter knappt fem säsonger i AIK, för att testa lyckan utomlands.

Lorentzson – eller "Sveriges Zanetti" som tidningen Coventry Telegraph beskrivit honom som – sa upp sitt kontrakt i somras och har under hösten varit på provspel hos Coventry som nu alltså belönar svensken med ett avtal på sju månader.

– Det skall bli väldigt inspirerande! Jag fick en väldigt bra känsla av laget och klubben när jag var där och tränade så jag ser verkligen fram emot att få köra igång och bidra både på och utanför planen, säger Lorentzson i ett pressmeddelande.

Tvåa i ligan

Han blir därmed den fjärde svensken som drar på sig Coventry-dressen, efter namn som Magnus Hedman, Roland Nilsson och Tomas Gustafsson.

Coventry är för närvarande tvåa i engelska tredjedivisionen, League One, och Lorentzson hoppas bli en av grundstenarna i det lag som nu ska återta en plats i Championship.

2001 trillade Coventry ur Premier League efter 34 raka säsonger i högstaligan.