Ferguson om Klopp: ”Jag är väldigt orolig”

United-legendaren ger sin syn på nya Liverpool

1 av 2 | Foto: Bildbyrån
Sir Alex Ferguson.
FOTBOLL

Jürgen Klopp har redan gjort sig älskad hos Liverpool-fansen.

Nu medger United-legendaren Sir Alex Ferguson att han är orolig över att Liverpool kommer att bli riktigt starka under tyskens ledning.

– Han har drivet, kunskapen och en fantastisk närvaro så jag tror att Liverpool är på väg upp.

Det var i höstas som ”Klopp-mani” slog till i Liverpool. Den anrika engelska klubben vann dragkampen om den tidigare Borussia Dortmund-tränaren Jürgen Klopp efter att man valt att sparka Brendan Rodgers.

Och även om Liverpool har blandat och gett under sin nye tränare har man glatt fansen bland annat genom att köra över Manchester City, Chelsea och Southampton på bortaplan.

”Är det en sak United inte vill så...”

Nu medger också Manchester Uniteds legendariske tidigare tränare Sir Alex Ferguson att han är orolig för det lyft som väntar hos ärkerivalen under Klopps ledning.

– Jag är väldigt orolig över Klopp. För är det en sak United inte vill så är det att Liverpool kliver förbi oss. Det är en sak som är säker, säger Ferguson till Independent.

Efter att ha slagit Southampton 6-1 i förra veckan blev det bakslag i söndags när man föll 0-2 borta mot Newcastle. Men Ferguson gillade ändå vad han såg hos Klopp under matchen.

– Han har en fantastisk personlighet och det där underbara självförtroendet. Jag märkte hur han i söndagens match (0-2-förlust mot Newcastle reds anm.) gick över till Steve McClaren  med ett leende efter det andra målet och gratulerade honom. Det visade på klass, säger Ferguson.

”Känner honom ganska väl”

Liverpool har just nu sex poäng upp till den där åtråvärda fjärdeplatsen i Premier League, som innebär spel i Champions League till nästa säsong. Och ”Fergie” tror att klubben har goda chanser att nå dit under Klopp.

– Jag känner honom ganska väl från olika tränarseminarier och jag fick ett sms från honom häromdagen. Han kommer att göra skillnad i Liverpool, det råder absolut inga tvivel om det. Han har drivet, kunskapen och en fantastisk närvaro så jag tror att Liverpool är på väg upp.