Följde Arsenal i 80 år – dog på väg till match

Nu hedras Ernie Crouch

FOTBOLL

Arsenal har sorg.

Ernie Crouch, som följt laget sedan 1934, dog på lördagen på väg till en match.

”Alla i Arsenal är ledsna att höra nyheten om att den livslånga supportern Ernie Crouch. Vila i frid”, skriver klubben på Twitter.

Första gången Ernie Crouch var på Highbury för att se Arsenal var 1934. Sedan dess följde han laget på hemma- och bortamatcher i över 80 år.

I lördags var 90-årige Ernie på väg till Emirates för att se sitt lag ta emot Sunderland. Men en stark vind gjorde att han tappade balansen och snubblade ut i vägen och blev påkörd av en buss och omkom på platsen, skriver BBC.

– Han reste på alla bortamatcher och hade alltid sin plats längst fram i bussen, säger Pat Hale från Arsenals supporterklubb.

– Fotboll var hans liv. Han lovade sin son att inte resa på fler bortamatcher när han fyllt 90 men han var i Norwich för ett par veckor sedan.

”En sann supporter”

Så väl klubben som flera supportar och spelare hedrar Ernies minne på Twitter.

”Så ledsamt att höra att en sann supporter gått bort. Ernie Crouch, en lojal Gunner. Vila i frid”, skriver förre Arsenal-spelare Lukas Podolski.

”Jag hoppas att Arsenal bär svarta sorgeband för Ernie Crouch på onsdag kväll. Det har aldrig funnits en mer lojal Gooner”, skriver Arsenal-supportern och TV-profilen Piers Morgan.

I kväll möter Arsenal Olympiakos på bortaplan i Champions League och på söndag reser laget till Villa Park för bortamatch mot Aston Villa.

– Det kommer att bli väldigt känslosamt att kliva på bussen på söndag morgon utan att han är där, säger Pat Hale till BBC.