Hatas och hånas – nu kommer svaret

Attackerna: ”Riktigt jävla ful och flintskallig”

Foto: TT
Vincent Kompany, Yaya Touré och Fabian Delph
FOTBOLL

De är stjärnor i världens mest populära fotbollsliga och lika hatade av motståndarfans som älskade av sina egna.

Frågan är: Tar de åt sig?

Nu sätter Manchester City sina stjärnor på heta stolen för att ta reda på hur de egentligen känner inför alla påhopp.

Näthat genomsyrar sociala medier.

En undersökning som Sportbladet gjorde i maj månad visade att nästan hälften av de allsvenska fotbollsspelarna som är aktiva på Twitter, Instagram och Facebook har fått utstå hot eller trakasserier.

Om Premier Leagues stjärnor upplever samma sak?

Svar ja.

Är du en stor stjärna i Europas populäraste idrott, har en veckolön på över 1,5 miljoner kronor och är ett ansikte utåt för en klubb som är älskad av dina egna men hatad av alla andra, så kan du räkna med att bli påhoppad.

”Riktigt jävla ful”

Nu kastar Manchester City upp näthatet rakt i ansiktet på sina egna spelare för att se hur de egentligen reagerar. I tisdagens avsnitt av klubbens årliga julkalender läser Yaya Toure, Fabian Delph, Eliaquim Mangala och Bacary Sagna upp hatiska inlägg från kritiker på Twitter.

Resultatet: En hel del skratt.

När Fabian Delph läser upp en kommentar som fastslår att ”man vet att ens lag är skit när Fabian Delph gör mål på en”, så svarar 26-åringen med att skratta. Och när lagkapten Vincent Kompany får höra att han är ”riktigt jävla ful och flintskallig”, bjuder han på ett flin och konstaterar:

– Det är fakta.

”Känner de inte ens”

I videoklippet säger stjärnorna att de inte tar åt sig av det som skrivs.

– Ärligt talat, du kan säga vad du vill. Jag kommer inte att ta åt mig. Jag känner inte ens personerna som skriver, så det rör mig inte i ryggen, säger Bacary Sagna.