”Han är fejk och slut som tränare”

Förre Chelsea-spelaren till attack mot Mourinho

Foto: AP
José Mourinho har det tufft.
FOTBOLL

Chelsea fortsätter att hacka i Premier League.

Då tar José Mourinhos tidigare spelare, Adrian Mutu, fram stora sågen.

– Han tänker bara på sig själv och bryr sig inte om hur hans spelare känner, säger rumänen.

Foto: Bildbyrån.
Adrian Mutu.

José Mourinho genomlider en tuff tredje säsong i sin andra sejour som Chelsea-tränare. Segern mot Porto i går kväll innebär att London-laget är vidare i Champions League – men i ligaspelet hackar hans lagbygge rejält.

Förlusten mot nykomlingen Bournemouth i helgen innebär att Chelsea har hela 14 poäng upp till den sista Champions League-platsen.

”Finns ingen väg tillbaka”

Adrian Mutu lägger nu hela skulden på portugisen. Den rumänske anfallaren tillbringade en turbulent säsong i Mourinhos Chelsea mellan 2003 och 2004.

– Han har varit en fantastisk tränare förr i tiden, men som person är han fejk. Han tänker bara på sig själv och bryr sig inte om hur hans spelare känner eller tänker. Det gick inte att prata med honom. Han är slut som tränare. Det finns ingen väg tillbaka för honom. Hur kan man ens ta sig tillbaka från något sånt här? säger Mutu till Daily Mirror.

Det var sommaren 2003 som rumänen gjorde flytten från Parma till Chelsea. Men i september 2004 åkte han dit i ett dopningstest och Chelsea rev Mutus kontrakt. Redan tidigare hade duon hamnat i dispyt efter att rest till en VM-kvalmatch – trots att Mourinho hävdat att rumänen var skadad.

”Är olyckliga”

Det är kanske därför ingen överraskning att Mutu tar i från tårna när han sågar Mourinhos tränarstil.

– Man kan se hur många av hans spelare är olyckliga. Varför? Han är orsaken. Han kan inte prata med spelare som de behöver. Det första Mourinho gör är att gå fram till den störste spelaren i sitt lag och försöker gör honom förbannad. Det spelar ingen roll vem det var, John Terry eller Frank Lampard. Han gör det för att han tycker att det är kul. Det är så han är, och han kommer inte att förändras för någon, säger Mutu.

Chelsea möter ligaledaren Leicester borta på måndag kväll.