”Unitedspelarna är rädda för van Gaal”

Sprickan i United: ”Känner sig som olydiga skolelever”

FOTBOLL

Det stormar kring Manchester United.

Efter uttåget ur Champions League kommer nu uppgifter om en spricka mellan spelarna och Louis van Gaal.

”Flera av spelarna är rädda för att hamna i van Gaals block”, skriver Daily Mail.

Manchester United får kritik för sitt sätt att spela.

Efter förlusten mot Wolfsburg och därmed missat avancemang till åttondelsfinalerna i Champions League kommer nu uppgifter om en spricka mellan spelarna och tränaren Louis van Gaal.

Flera av spelarna ska vara missnöjda med van Gaals ständiga kritik som skadar moralen, enligt Daily Mail.

”Känner sig som olydiga skolelever”

De noteringar van Gaal gör i sin pärm under en match eller träning är de misstag spelarna gör som sedan tas upp inför hela truppen, enligt tidningen.

”Flera av spelarna är rädda för att hamna i van Gaals block om de inte följer hans instruktioner. De är också missnöjda med att Van Gaal analyserar misstagen framför lagkamraterna, med hjälp av tv-bilder och spelarna känner sig som olydiga skolelever”, skriver Daily Mail.

Spelarna ska även vara kritiska till van Gaals beslut att plocka av Juan Mata för orutinerade Nick Powell i mötet med Wolfsburg under slutet. Mata är en av de mest kreativa spelarna i truppen och låg bakom Anthony Martials 1–0-mål.

– Blocket jag har med mig är för att notera en del anmärkningar. Först vill jag alltid skriva ner de kollektiva misstag som vi gör tänkt mot den förplanerade taktiken, har van Gaal tidigare sagt om sitt block.

Fick Di Maria att lämna

Resultatet av de här metoderna ska också ha varit anledningen till Angel Di Marias flytt till PSG i somras då han bröt för mycket mot van Gaals taktik och allt som oftast rörde sig fritt från sin position.

”Uniteds offensiva spelare är förbjudna att röra sig helt fritt på den sista tredjedelen. Memphis Depay har bland att blivit tillsagd att sluta dribbla för mycket”, skriver Daily Mail.

Manchester United-ledningen sägs dock vara tillfreds med van Gaal så här långt och föredrar ett bra ligaresultat framför avancemang i Champions League.