Förklarar det här Uniteds fiasko...?

Udda kritiken efter uttåget i CL

Foto: AP
FOTBOLL

Utslaget ur Champions League.

Då skyller (?) Manchester United på förutsättningarna inför matchen.

Enligt brittiska medier har både spelarna och tränaren Louis van Gaal beklagat sig över värmen i Volkswagen Arenas omklädningsrum.

Han har spenderat över 200 miljoner pund på nya spelare, men Louis van Gaal lyckades ändå inte ta Manchester United vidare till Champions League-slutspel.

– De har inte tillräckligt bra spelare helt enkelt. Nyförvärven håller inte måttet, trots att de kostat mycket pengar, säger Roy Keane.

Klagade hos Wolfsburg

Efter förlusten i ödesmatchen mot Wolfsburg hittar Louis van Gaal en bortförklaring – i temperaturen i omklädningsrummet. Enligt brittiska medier ska Manchester United ha tyckt att det varit alldeles för varmt och därför bett Wolfsburg att skruva ner temperaturen. Den tyska klubben ska då ha svarat med att temperaturen var den samma som den alltid är i samband med deras matcher.

”Dåligt för vår fotboll”

Högt uppsatta personer inom Manchester United ska också ha uttryckt frustration över det intensiva spelschemat i Premier League. Något som flera Premier League-tränare, däribland van Gaal själv, tidigare skrivit under på.

– Att vi inte har någon julledighet, det är dåligt för engelsk fotboll Premier League är den svåraste ligan att vinna eftersom vi har så många högkvalitativa lag. Det är en rejäl kapplöpning, och samtidigt ska vi prestera i Champions League. Det är inte så lätt, och det tror jag är anledningen till att våra lag har misslyckats i Champions League de senaste åren. Spelarna är helt enkelt trötta i slutet av säsongen, sa van Gaal härommånaden.