”Min familj ville att jag skulle spela”

Personliga tragedin innan match – förlorade dottern

1 av 3 | Foto: ALL OVER PRESS
FOTBOLL

Harry Arter var med och besegrade Manchester United 2-1 i lördags.

Det var dock länge oklart huruvida Bournemouth-mittfältaren skulle kunna spela mot storklubben.

Bara dagar innan matchen förlorade han och hustrun sin dotter vid födseln.

Premier League-nykomlingen Bournemouth har vaknat till liv i bottenkampen. Efter fyra raka matcher utan förlust är laget åter över strecket och parkerar på 14:e plats i tabellen.

I lördags stod man för en imponerande 2-1-seger hemma mot Manchester United – något som beskrivits som en av de största segrarna i klubbens historia.

Med på planen fanns 25-årige mittfältaren Harry Arter, även om det länge var osäkert huruvida han skulle komma till spel.

Bara ett par dagar innan matchen mot United var han med om en personlig tragedi. Han och hans hustru förlorade sin dotter vid födseln.

”Vi måste ta hand om Harry”

Den irländske landslagsmannen varnades i den 84:e matchminuten vid ledning 2-1 och var nära tårar. Två minuter senare blev han utbytt av tränare Eddie Howe, som gav sin mittfältare en stor kram.

– Det har varit en enormt känslofull vecka för honom. Jag tycker att han har agerat med värdighet genom hela processen och att spela på det sätt han gjorde mot United, med alla känslorna i hans kropp, jag kan inte berömma honom tillräckligt för det. Harry ville spela, säger Eddie Howe till BBC och fortsätter:

– Han visade riktig styrka som höll sina känslor i balans och jag måste säga att hans lagkamrater slutit upp bakom honom på ett fint sätt. Det var väldigt känslosamma scener i omklädningsrummet efter matchen. Jag är verkligen stolt över honom, men deras smärta kommer inte att försvinna så vi måste ta hand om Harry. Våra tankar är med honom och hans familj.

”Jag ville göra alla stolta”

I en intervju med klubbens hemsida tackar Arter för allt stöd under den gångna veckan. Under matchen mot United bar lagkamraterna sorgband och hemmasupportrarna sjöng Arters namn matchen igen.

– Jag kände att jag behövde komma ut på planen och tänka på annat en stund. Min familj ville att jag skulle spela. Folk kanske hade sörjt på ett annat sätt, men jag kände att det var enklast att bidra på planen och göra alla stolta. Jag sa före matchen att anledningen till att jag ville spela var för att dedikera matchen till min familj. De som är här, och de som inte är det. Stödet vår familj fått har varit fantastiskt. Jag är säker på att min hustru också är väldigt stolt. Det är en match vi kan blicka tillbaka på med stolthet, säger Arter.