Leicesters stora succé fortsätter

Foto: All Over Press
Leicester toppar Premier League - men säger sig inte våga vara säkra på att säkra nytt kontrakt än.
FOTBOLL

Leicester City sänkte Chelsea och återtar serieledningen.

Men spelarna känner sig ändå inte säkra från nedflyttning.

– Vi behöver 40 eller 42 poäng för det, säger Riyad Mahrez.

För två veckor sedan slog Jamie Vardy Ruud van Nistelrooys rekord efter att ha gjort mål i elva raka Premier League matcher. Förra veckan gick Leicester City upp i serieledning.

Mot Chelsea fortsatte succélagets segertåg. Vardy, som inte gjorde mål senast mot Swansea, satte 1-0 i den 34:e minuten.

Bara minuter tidigare hade målkungen fått Eden Hazard ubytt efter att ha tacklat Chelseaspelaren i ryggen så illa att han tvingades bryta.

Vardy har nu gjort 15 mål och drygar ut sin ledning i skytteligan.

Costa brände friläge

I den andra halvleken kom 2-0 efter att Riyad Mahrez fått bollen i straffområdet. Anfallaren, som gjorde hattrick senast, lekte med César Azpilicueta och placerade sedan in bollen i bortre.

Diego Costa fick ett jätteläge 17 minuter in i den andra halvleken, men Kasper Schmeichel sträckte ut en fot och räddade friläget. Reduceringen kom i stället i den 78:e minuten efter att Loic Remy gjort sitt första ligamål för säsongen.

Det räckte dock inte.

Leicester vann matchen med 2-1 och går nu återigen upp i serieledning två poäng före Arsenal. Ändå känner sig spelarna inte säkra från nedflyttning.

– Vi är definitivt inte klara, vi behöver 40 eller 42 poäng för det, säger Mahrez till Sky Sports.

”En magisk tid”

Tränaren Claudio Ranieri är inne på samma spår.

– Jag sa till mina spelare, fem poäng till och vi är säkra. Jag satte det målet i början av säsongen, när vi uppnår 40 poäng ändrar vi vårt mål, säger han till Sky Sports och fortsätter: 

– Det är en magisk tid, vi måste fortsätta att jobba hårt för jag vill inte vakna. Jag vill fortsätta att drömma med våra fans.