Pato: ”Jag vill flytta till engelska ligan”

Brassen skickar inbjudan till PL-klubbarna

Pato i Corinthians-tröjan.
FOTBOLL

Han har hunnit bli 26 år gammal.

Nu öppnar Pato dörren till engelsk fotboll på vid gavel.

– Jag vill komma till England, vinna ligan och spela i Champions League igen, säger brassen i en intervju med Daily Telegraph.

Alexandre Pato slog igenom med dunder och brak när han som ung kom till AC Milan. Den brasilianske anfallaren slets dock med skador och sviktande form från 2011 och framåt och i januari 2013 flyttade han till Brasilien, och Corinthians.

Men efter att ha gjort sig omöjlig i den brasilianska klubben har han tillbringat sin tid på lån hos Sao Paulo.

”Jag har drömmar igen”

Nu vill han tillbaka till Europa.

Pato har kopplats ihop med en rad europeiska klubbar det senaste året.

I en intervju med engelska Daily Telegraph går han på charmoffensiv mot den engelska fotbollen – och öppnar dörren på vid gavel för intresserade engelska klubbar. 

– Jag skulle vilja komma till England eftersom jag tycker att den ligan är bäst i världen. Jag vill skriva ett nytt kapitel i Europa, en ny historia. Jag vill komma till England, vinna ligan och spela i Champions League igen. Jag har drömmar igen, säger Pato till Daily Telegraph.

Har pratat med PL-brassar

26-åringen berättar att han lärt sig engelska på egen hand, bland annat genom att prata med landsmän som redan huserar i den engelska ligan.

– Jag har pratat med Willian, Firmino, Coutinho och David Luiz. Brasilianska spelare passar i England eftersom vi kombinerar talang och intelligens, säger Pato.

Pato har ett år kvar på kontraktet med Corinthians, men han har gjort klart att han inte vill återvända till klubben. Corinthians uppges kräva 25 miljoner euro, motsvarande drygt 220 miljoner kronor, för anfallaren.