”Miljardaffären klar – PL-klubb får ny ägare”

Uppgifter: Kontrakten påskrivna i natt

Foto: AP
Joshua Harris var under 2013 intresserad av Charlton.
FOTBOLL

Crystal Palace får nya ägare.

Premier League-klubben har köpts av en amerikansk ägarkonstellation som inleder med att skjuta 50 miljoner pund i klubben.

Ryktena har cirkulerat ett tag och i dag uppger Sky Sports att affären är klar. En amerikansk ägargrupp har köpt till sig majoritetsandel i Premier League-klubben Crystal Palace.

Gruppen, ledd av miljardärerna Joshua Harris och David Blitzer, har enligt Sky Sports betalat 100 miljoner pund, motsvarande drygt 1,3 miljarder kronor, för 70 procent av aktierna i Palace. Papperna ska ha skrivits under i USA under onsdagskvällen lokal tid och innebär att ordförande Steve Parish får ta ett steg tillbaka och framöver besitter 18 procent av andelarna.

Äger NHL- och NBA-lag

Utöver de 1,3 miljarder kronor man spenderar på att tillskansa sig kontroll över klubben kommer amerikanarna att investera ytterligare 50 miljoner pund, motsvarande drygt 650 miljoner kronor, på att ”expandera och förbättra” hemmaarenan Selhurst Park samt förstärka spelartruppen.

Enligt Forbes är Harris världens 268:e rikaste man med en uppskattad förmögenhet på 2,5 miljarder dollar (cirka 21,6 miljarder kronor). Daily Mail hävdar samtidigt att han har 3-4 miljarder dollar (mellan 25 och 35 miljarder kronor) i kontanter i sin ägo.

Harris och Blitzer är sedan tidigare delägare i NHL-laget New Jersey Devils samt basketlaget Philadelphia 76ers.