José Mourinho får sparken av Chelsea

1 av 6 | Foto: TT
FOTBOLL

Här lämnar José Mourinho Chelseas träningsanläggning för sista gången. 

Efter fiaskosäsongen sparkade klubben portugisen under eftermiddagen.

"José och styrelsen är överens om att resultaten inte varit bra nog”, skriver Chelsea i ett pressmeddelande.

Foto: TT

Förra säsongen ledde José Mourinho Chelsea till ligaseger. Men höstsäsongen har blivit en mardröm för portugisen och hans Chelsea. Efter 16 omgångar ligger regerande mästarna på en 16:e plats, en poäng från nedflyttning och tjugo poäng från serieledning.

Efter 2-1-förlusten mot Leicester i måndags gick Mourinho till attack mot sina egna spelare och sa att han kände sig ”förrådd av dem”.

”Alltid välkommen tillbaka”

I går kom också rapporter om att styrelsen satt sig i ett extrainkallat möte för att diskutera José Mourinhos framtid. Och efter att trovärdiga BBC först avslöjat nyheten så bekräftade klubben att man går skilda vägar med stjärntränaren.

”José och styrelsen är båda överens om att resultaten inte varit bra nog den här säsongen och vi tror att det i bådas bästa intresse att vi går skilda vägar”, skriver man i en pressrelease.

Klubben trycker vidare på att man skiljs åt som vänner.

”Han kommer alltid vara välkommen tillbaka till Stamford Bridge”

Prisad för ett halvår sedan

En av huvudpunkterna på gårdagens styrelsemöte var om klubben skulle ha råd att sparka Mourinho som haft ett välbetalt fyraårskontrakt till ett värde knappt under 400 miljoner kronor. Enligt BBC så ska nu parterna kommit överens om att betala portugisen säsongen ut.

Klubben säger att man inte kommer uttala sig i frågan förrän en ny manager är tillsatt. Chelsea möter Sunderland på lördag.

Den här andra sejouren i Chelsea inleddes 2013 och efter en titellös första säsong vann Mourinhos mannar Premier League och Ligacupen förra säosongen. För det blev han också utsedd till årets tränare i Premier League.

Drygt sju månader senare fick han alltså sparken.

Sent under torsdagseftermiddagen körde en privatchaufför José Mourinho från träningsanläggningen Cobham för sista gången. Portugisen satt i passagerarsätet med luvan neddragen över huvudet för att undvika kamerablixtarna.