Hedman: "Visar att ingen är odödlig"

FOTBOLL

Magnus Hedman har tidigare sagt att José Mourinho är världens bästa manager.

Trots att den förre målvakten fått löpande information från sina kontakter i Chelsea kom beskedet att tränaren sparkas som en chock.

– Det här visar att ingen är odödlig, säger den gamle Chelseamålvakten.

José Mourinho har efter ligaguldet förra året haft en säsong där resultaten gått i botten.

I dag meddelade Chelsea att managern får sparken.

En manager som Magnus Hedman, som hade en sejour under honom i Chelsea 2006/2007, hyllat i alla år.

– Det är väldigt mixade känslor. Personligen kommer det ta ett tag att ta in, speciellt eftersom jag ser så mycket upp till honom. Skulle någon fixa och vända på det här, så skulle det vara han. Men uppenbarligen gick det inte, säger han till Sportbladet.

Mourinho, som lämnade klubben 2007 innan han återvände 2013, har nyligen sagt sig vara 'förrådd' av sina spelare. Hedman tycker sig ha sett en viss hopplöshet hos portugisen.

"Tacksamt läge"

– När det handlar om spelarna så bestämmer du dig för att det här är inte ett 'happy place'. Om jag vill vara missnöjd så kommer jag spela därefter och då spelar det ingen roll vad tränaren säger. Jag är faktiskt lite chock, säger 42-åringen.

Svensken tror att den ersättare som kommer in i klubben nu har ett tacksamt läge.

– De har förlorat mycket och förväntningarna är inte lika uppskruvade som efter ett segerår. Men jag tror att vissa spelare inte kommer att ta omställningen speciellt bra och kanske inser efter ett tag att 'shit, vi hade det ganska bra med honom'.

Att Mourinho kommer tillbaka tvivlar svensken inte på.

– Han är snart tillbaka. Men den här gången kommer det att ta lite längre tid. Han vill nog verkligen gå igenom vad han kunde gjort bättre. Men det är en era som börjar ta slut, så när som på John Terry. Sen är Chelsea en helt ny klubb.