"Oenighet mellan tränare och spelare”

FOTBOLL

José Mourinho fick sparken av Chelsea.

Nu avslöjar klubbens tekniska direktör, Michael Emenalo, vad som fick ledningen att ta beslutet.

– En påtaglig oenighet mellan tränare och spelare gjorde att vi kände att det var dags att agera, säger han i Chelsea-tv.

Foto: TT
Michael Emenalo.

I dag tog Roman Abramovitjs tålamod slut. För femte gången som Chelseaägare beslutade han sig för att sparka en tränare mitt under pågående säsong.

”José och styrelsen är överens om att resultaten inte varit bra nog”, skrev klubben i ett pressmeddelande och la stor vikt vid att det var ett gemensamt beslut.

Tappat omklädningsrummet

Men i kväll gav klubbens tekniske direktör Michael Emenalo fler ledtrådar om varför Mourinho till slut fick lämna posten. Han menar att tränaren tappat omklädningsrummet.

– Chelsea är en klubb i problem. Resultaten har inte varit bra och det är uppenbarligen en påtaglig oenighet mellan tränare och spelare som gjorde att vi kändes oss tvungna att agera, säger han i en intervju med klubbens egen tv-kanal.

”Dags för spelarna att visa...”

Emenalo hoppas nu att spelarna ska rycka upp sig:

– Det är samma grupp som vann ligan och ligacupen i fjol. Då visade de engagemang, blod, svett och tårar för klubben. Nu har spelarna ansvar att visa att alla har haft fel och visa samma engagemang för dagens beslut för att få klubben att klättra i tabellen.

När det gäller ersättaren till José Mourinho säger Michael Emenalo följande:

– Till helgens match har vi kompetent folk som kan kliva fram, men klubben jobbar aktivt för att anställa en manager så snart som möjligt.