”Mourinhos metoder är tröttsamma”

Förre Chelsea-spelarens sågning av Mourinho

FOTBOLL

Demba Ba gjorde två säsonger under José Mourinho.

Två av hans värsta år i karriären.

– Hans metoder är ansträngande och väldigt tröttsamma. När han förlorar är det som att himlen rasar samman i hans huvud, säger Ba i en intervju med RMC.

WENNMAN: Tre personer njuter extra mycket nu

José Mourinho fick i går sparken som manager i Chelsea.

Medan vissa spelare gått ut och hyllat Mourinho går nu en före detta spelare ut och vittnar om hur det är att leva under Mourinhos order.

Ett hemskt liv, tycker Demba Ba som attackerar Mourinho i en intervju med RMC.

– Hans metoder är ansträngande och väldigt tröttsamma. Han är en person som tycker om att vinna, men när han förlorar är det som att himlen rasar samman i hans huvud. Allt blev så komplicerat när vi förlorade eftersom han blev så irriterad, säger Ba.

”Han pressar sina spelare”

Just bråken ska ha varit en av anledningarna till Chelseas kollaps från ligamästare i fjol till att vara en poäng från nedflyttning nu.

Och Ba är inte förvånad över att spelartruppens förtroende för Mourinho sprack.

– Det förvånade mig att han var där i tre år och allt det här har bekräftat det. Han är inte någon som är där för att ge förtroende till sina spelare. Han är där för att pressa och se till att få ut det han vill av sina spelare, säger 30-årige Ba.

”Ingen som motiverar dig”

Senegalesen var bänkad under stora delar av sin tid i Chelsea (mellan åren 2013 och 2014) innan han lämnade för Besiktas 2014 och numera tillhör Shanghai Shenhua.

– Mourinho förväntar att du klarar av att motiverar dig själv, han är ingen som motiverar dig. Om du saknar självförtroende är allt han gör att sätta dig på bänken.

WENNMAN: Tre personer njuter extra mycket nu