United-legendaren: Måste försöka få dit Guardiola nu

Foto: TT
Van Gaals dagar uppges vara räknade.
FOTBOLL

José Mourinho till Manchester United?

Inte om Rio Ferdinand får bestämma – han vill nämligen se att United gör ett drag för att få Pep Guardiola.

Och det direkt.

– Du har en chans att få honom. Han kommer inte gå till Manchester City och sen till United, inte till Chelsea och sen till United. Det kommer inte att hända, så du har en chans att få den bästa tränaren på jorden, säger Rio Ferdinand till ESPN.

Foto: TT
Rio Ferdinand.

Knappt hann José Mourinho få kicken innan han spekulerades vara aktuell för nästa klubb. I går kom uppgifter som sa att den omtvistade tränaren kan vara på väg till Manchester United – att kontakt redan ska vara tagen mellan parterna.

Klart är att Uniteds form har varit bättre och att Louis van Gaals plats på tränarposten inte är huggen i sten.

Tidigare har Pep Guardiola lyfts fram som en het kandidat att ta över efter van Gaal – men det har allt mer sett ut som att snanjoren är på väg till Manchester City.

"Det finns en chans"

Skulle han välja The Citizens vore det ett stort nederlag, menar United-legendaren Rio Ferdinand.

Han säger att Manchester United måste försöka få Guardiola till klubben – innan det är för sent.

– Saken är att han kommer att gå till en Premier League-klubb och därefter inte till någon annan, säger Ferdinand enligt ESPN.

– Det finns en chans – du har en chans att få honom. Han kommer inte gå till Manchester City och sen till United, inte till Chelsea och sen till United. Det kommer inte att hända, så du har en chans att få den bästa tränaren på jorden.