Tränaren misstänks ha hotat kvinna till livet – efter otrohetsaffär

Foto: ARKIVBILD: TT
FOTBOLL

Hans Bolton är på väg ut ur Championship.

Nu misstänks Henrik Larssons före detta lagkamrat i Celtic, Neil Lennon, för att ha dödshotat en kvinna som hotat att berätta om hans otrohet.

– Han fick mig att frukta för mitt liv, säger kvinnan till Mirror.

Det stormar kring Neil Lennon både på och utanför planen. På den har hans Bolton gått usel i Championship. En enda seger på 22 omgångar gör att den forna PL-klubben är farligt nära en degradering till League One.

Men utöver det har Neil Lennon återigen blivit centrum av en otrohetsskandal.

”Blev ett monster”

För tredje gången uppdagas det nu att den före detta Celticspelaren och tränaren varit otrogen mot sin sambo. Den här gången med otäcka hotföljder. I en interjvu med Mirror berättar nu den kvinna som Neil Lennon varit otrogen med om hur Neil Lennon ska ha hotat henne till livet om hon avslöjat affären för hans sambo.

– Han var otrogen mot Irene (sambon red. anm.) och när han var det även mot mig och jag kom på det så blev han ett monster, säger hon.

Hon berättar vidare för tidningen att han först erbjöd henne cirka 130 000 kronor för att hålla tyst. När inte det gick ska han ha sagt att hon måste vara tyst för annars kan "någon sätta en kniv mot hennes hals".

”Det som kan hända”

Neil Lennon förnekar och säger att han i stället anmält kvinnan för utpressning. En anmälan som polisen bekräftar att man ha fått men som de säger att anmälaren i nuläget inte vill fortsätta gå vidare med ärendet.

– Han fick mig att frukta för mitt eget liv.

Neil Lennon har inte kommenterat den misstänkta händelsen. Men i ett inspelat samtal med kvinnan som Mirror tagit del av dementerar han att han skulle hota kvinnan.

– Nej, jag sa bara att det är det som kan hända, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM