”En demon som slår sina spelare”

Ibe om Klopp: Aldrig varit med om det förut

Foto: Rex
Jürgen Klopps Liverpool har varvat fina insatser med fiaskon i höst.
FOTBOLL

Jürgen Klopp vill vara ”en demon” för sina spelare.

Arbetsmetoden: Fysiska slag.

– Jag har aldrig varit med om det förut, säger Jordon Ibe till Independent.

Foto: Rex
Jordon Ibe.

Efter en inspirerande start har det gått i käppar i hjulen för Jürgen Klopps nya Liverpool. Senast bäddade en rejäl målvaktstavla från Ádám Bogdán för en 0-3-förlust mot Watford.

Vad som hände med målvakten i omklädningsrummet efter matchen kan vi bara gissa. Kanske med hjälp av ledtrådar från Jordon Ibe.

”Har hänt andra också”

Den 20-årige mittfältaren avslöjar att Klopp använder fysiska slag blandat med värmande kramar för att tillrättavisa sina spelare. När Ibe inte var färdiguppvärmd för ett inhopp mot Tottenham i tid svarade Klopp med ett slag med öppen handflata, skriver Independent.

– Jag har aldrig varit med om något av det här förut... Allt är nytt för mig. Men det (som hände mot Tottenham) är egentligen ingen stor sak. Det har hänt andra också. Han ville att jag skulle skynda mig och menade det på ett uppmuntrande sätt. Tror jag, säger Ibe och fortsätter:

– Han gör det för att uppmuntra. Han har slagit mig tre eller fyra gånger redan! Men jag är inte ensam. Clyney (Nathaniel Clyne) också. Jag tror han råkade värst ut efter en match. Det finns en Vine-video på sex sekunder på det: Du måste kolla Clyneys ansikte!

”Att vara som en demon”

Videon ligger än så länge väl gömd i någon av spelarnas mobiltelefoner, och lär förmodligen så förbli. För än så länge uppger Ibe att spelarna älskar sina nya tränare – trots hans ibland okonventionella metoder.

– Han sa redan från början att han har det i honom – att vara som en demon. Det var ordet han använde, ”demon”.

– Om det är något han vill framföra så är han tydlig och det kan betyda svordomar. Vi vet att han är bossen.