Han kallas in – för att lösa deras kris

Vänder sig till klubbens största ikon

Foto: TT
FOTBOLL

Ett stort beslut ska fattas.

Och klubbledningen behöver hjälp.

Lösningen: En 73-årig ikon med 38 troféer i skåpet.

Manchester United står inför ett vägskäl.

Alternativen: Behålla Louis van Gaal – eller ta in en ny huvudtränare.

Ända sedan José Mourinho sparkades från Chelsea har brittiska medier rapporterat flitigt om att portugisen ställt in siktet på ”The Red Devils”, och efter Uniteds nya fiasko, 1-2 hemma mot Norwich i helgen, erkände van Gaal utan omsvep att han fruktar för sitt jobb.

Englands mest lästa tidning, The Sun, har basunerat ut att ”The Special One” redan är muntligen överens med vd:n Ed Woodward, och att de bara väntar på grönt ljus från ägarfamiljen Glazer.

Ber om hjälp

Nu drar The Mirror det hela ett varv till.

Enligt tidningen har familjen Glazer redan sagt sitt; de påstås ha så stor tillit till Woodward att de nu gett sin vd fria händer att fatta det slutgiltiga beslutet tillsammans med klubbdirektören David Gill.

De två, i sin tur, ska nu ha bett om hjälp.

Från en 73-åring klubbikon med 38 titlar på meritlistan.

Nämligen Sir Alex Ferguson.

Trion ska ha haft ett krismöte i söndags och där gått igenom sina alternativ. José Mourinho pekas fortfarande ut som huvudkandidat, men samstämmiga uppgifter gör också gällande att Louis van Gaal kommer få minst en match till på sig att rädda sitt jobb.

Förlust mot Stoke på ”Boxing Day”, däremot, och nederländarens dagar är av allt att döma räknade.

”En av tidernas bästa”

Sir Alex Ferguson har tidigare talat varmt om José Mourinho.

Så sent som för två veckor sedan – när Mourinho var som mest pressad i Chelsea – tog Ferguson portugisen i försvar och benämnde honom som ”en av tidernas bästa tränare”.

– Jag har pratat med Mourinho och känner honom väl. Han är en tränare som alltid skördat stora framgångar och det vore dumt av Chelsea att sparka honom, sa ”Fergie” till The Guardian.

Liverpool-ikon dömer ut Mourinho i United