Klar för Liverpool – då sätter pappa stopp

”Jag har beslagtagit hans pass, han ska ingenstans”

FOTBOLL

Marko Grujic, 18, är på väg att bli Jürgen Klopps första värvning till Liverpool.

Men nu gör serbens pappa allt i sin makt för att stoppa flytten.

– Jag tänker inte låta dem förstöra mitt barn! säger han till Blic.

Marko Grujics flytt från Röda Stjärnan till Liverpool ser ut att vara klar. Flera ansedda engelska tidningar – däribland The Times och Liverpool Echo – har i dagarna rapporterat att affären är klar och att den serbiske supertalangen kommer att skriva på ett femårskontrakt.

Men nu försöker 18-åringens pappa, Goran Grujic, stoppa affären i sista stund.

”Press från lagkamraterna”

I en intervju med serbiska tidningen Blic svingar Goran vilt mot Röda Stjärnan – och avslöjar att han lagt beslag på sonens pass i ett försök att stoppa flytten.

– Jag tänker inte låta dem förstöra mitt barn! Folket som styr Röda Stjärnan har alla vänt ryggen och ekonomin är dåligt. Det är därför vi har pressats. Efter att ha ringt tio gånger om dagen lyckades de övertyga Marko att skriva på ett kontrakt. För honom har det också funnits en press från omklädningsrummet eftersom lagkamraterna är övertygade om att de endast kommer att få sina löner om försäljningen går igenom, säger Goran till Blic.

”Pratade med Udinese”

För även om Liverpool betalar mest hade pappan föredragit en annan klubbadress för sonen.

– Vi pratade med folk från Udinese och Anderlecht. Sedan kom Liverpool in i bilden. Jag har beslagtagit hans pass, och jag meddelar här och nu att Marko inte ska någonstans. Han blev världsmästare (U20-VM), är på väg mot ligatiteln med Röda Stjärnan. Det är bara logiskt att hans prislapp kommer att höjas. Men många människor är ivriga att håva in pengar nu, säger pappan.

”Ingen har överlevt i Premier League”

Goran vädjar i stället till den serbiska klubben att vänta in ett senare bud från Liverpool – samtidigt som han pekar på en rad serbiska spelare som gjort flytten till England och misslyckats.

– Ingen av våra yngre serbiska spelare har överlevt i Premier League. Bojan Djordjic, Milos Veljkovic, Adem Ljajic, Zoran Tosic, Lazar Markovic, Danilo Pantic. Behöver jag fortsätta lista dem? Ingen av dem har fått chansen att bevisa sig själva. Jag vet att han har kvalitet nog att spela i England, men det är inte rätt liga för honom i dagsläget.

ARTIKELN HANDLAR OM