José Mourinho väntar på jobb – i Brasilien

FOTBOLL

I dag möts klubben han fick lämna och laget många spår han kommer ta över.

Men José Mourinho sitter inte på standby i London för att hoppa på nästa uppdrag.

– Just nu är José i Brasilien, vi får se vad som händer när han återvänder, säger agenten Jorge Mendes till portugisiska Sky Sports.

Foto: TT

Det är mindre än ett dygn till avspark för ångestmötet mellan Manchester United och Chelsea. En match som flera experter och tidningsuppgifter menar kommer att avgöra om Uniteds tränare Louis van Gaal överlever året på tränarbänken.

Ända sedan José Mourinho fick sparken från Chelsea har det spekulerats i om han ska ta över efter van Gaal. Uppgifter i engelsk media har sagt att han är ute efter jobbet och är beredd att vänta på det även om bland annat Real Madrid uppges vara intresserade av en återkomst.

”Bäst i världen”

Mourinho själv har inte uttalat sig sedan han fick kicken, i ett pressmeddelande sade han bara att han inte kommer besöka några stormatcher för att undvika att öka spekulationer om ett nytt jobb.

Nu avslöjar hans agent att han till och med har lämnat England i väntan på ett jobberbjudande.

– Just nu är José i Brasilien, vi får se vad som händer när han återvänder, säger Mendes när han gjorde en intervju vid en fotbollsgala i Qatar.

Han tror dock inte att det ska bli några problem att hitta en klubb åt sin klient.

– För tillfället pratar vi inte med varken England, Spanien eller Italien. Han behöver inte prata eller vara orolig, han är den bästa tränaren i världen, säger Mendes.

Mycket talar dock för att José Mourinho kommer leta upp en Premier League-sändning lagom till lunch brasiliansk tid.