Ny skademardröm för Arsene Wenger

Arsenal-stjärnan blir borta länge – kan missa EM

Foto: TT
Jack Wilshere
FOTBOLL

Här är Arsenals nya skadesmäll.

Arsene Wenger meddelar att Jack Wilshere rehabilitering ”går långsamt” och att mittfältaren blir borta fram till åtminstone februari.

Arsenal fick på en ordentlig mina i helgen när London-klubben reste till Southampton och blev överkörda 0-4. Nu kommer nästa smäll i titeljakten.

Arsene Wenger bekräftar att Jack Wilshere blir borta med ankelskada längre än befarat. Det var på en träning inför säsongen som lagkamraten Gabriel tacklade Wilshere så illa att mittfältaren bröt sin ankel.

Wenger och Arsenal hade hoppats ha Wilshere tillbaka i spel till jul, men med annandagens omgång nu spelad tvingas Wenger ge en dyster uppdatering gällande 23-åringen.

”Det går långsamt”

Wenger säger till Daily Mirror att Wilshere blir borta till åtminstone februari, men kan inte ge något mer exakt datum.

– Jag låter honom göra sin rehabilitering. Det går långsamt. När han väl kommer ut på träningsplan igen kan man räkna med fem eller sex veckor, men just nu är han inte ens där, säger Wenger till Mirror.

Enligt tidningen är det ett också en enormt bakslag för Englands förbundskapten Roy Hodgson som nu kommer att behöva planera för ett Europamästerskap utan Wilshere.